1 Eylül 2018 Cumartesi

General Mobile GM 5 Android 8 Oreo Güncellemesi Alacak mı?

General Mobile firması tarafından üretilen ve 2016 yılının Kasım ayında satışa sunulan GM 5 modeli Android One programı dahilinde üretildi ve pazarlandı.


Peki bu "Android One" ne demek?

Android resmi sitesinde Android One Programı şu şekilde tanıtılıyor:

Android One, size en iyi Android’i sunmayı garantiliyor. Kutudan çıktığı andan itibaren telefonunuz tam olarak istediğiniz şekilde kullanımınıza hazır. Android One ile kontrol sizde. Yüklü gelen uygulamaların sadeleştirildiği, kullanımı ve kişiselleştirmesi kolay bir deneyim. Android One sayesinde Google’ın en iyi uygulamalarından faydalanmaya hemen başlayın. Google Fotoğraflar ile yüksek kalitede, ücretsiz ve sınırsız olarak fotoğraf depolayın, Play üzerinden dilediğiniz uygulamayı indirin veya Duo ile görüntülü konuşun.

Android One ile telefonunuz, en az iki yıl boyunca güncellemeler alarak size Android’in son versiyonunu sunar. Böylece Android’deki son yeniliklerin ve gittikçe daha verimli hale gelen bir sistemle çalışan telefonunuzun tadını çıkarırsınız.


Google 2 yıl güncelleme garantisi vermişti

Google çatısı altında geliştirilen Android işletim sistemi yine kendi sitesinde belirtildiği gibi android one programına dahil üretilen telefonların en az 2 yıl güncelleme alacağı garantisini vermektedir. General Mobile GM 5 telefonu da bu kapsamda tanıtılıp, satışa sunuldu. Ancak müşterileri bugünlerde ciddi bir hayal kırıklığı yaşamaktalar.



General Mobile firması resmi açıklama ile Oreo güncelleme sözü vermişti

General Mobile twitter resmi hesabından 31 Ekim 2017 tarihinde GM 5 ve GM 5 Dual modellerinin Android 8.0 Oreo güncellemesi alacağını duyurmuştu. Bir gün sonra yani 1 Kasım 2017 tarihinde ise 2018 yılının Nisan ayında Oreo güncellemesinin GM 5 modeline geleceği sözü verilmişti. Ancak maalesef kendi sözlerini yerine getirmekte zorlanıyorlar.



0553 507 1818 numaralı General Mobile Whatsapp iletişim hattından ulaştığımızda da Android 8 Oreo güncellemesi için çalıştıklarını dile getiriyorlar. Ancak GM 5 kullanıcıları umudunu iyice yitirdi ve General Mobile markasına artık güvenmiyorlar. Nisan ayında vermeyi taahhüt ettikleri güncelleme Eylül ayına gelmemize rağmen halen yayınlanmamıştır.

Umarız General Mobile firması Türk markası olarak gönüllere girmeye çalışırken 2 yıllık süreyi doldurma çabasında değildir. Umarız bir Türk markası, Türk halkına yalan söylememiştir. Birlik, beraberlik ve yerli üretimin öneminin daha çok vurgulandığı şu günlerde en çok ihtiyacımız olan şey bu değil mi?

12 yorum:

  1. General Mobile verdiği sözü tutmuyor. 2018 yılının Nisan ayında GM 5 ve GM 5 d modelleri için Android 8 Oreo güncelleme sözü vermişti. Ancak görünen o ki, güncellemeyi geciktirerek süreyi doldurmaya çalışıyor. Lütfen haberin altına yorum bırakın, şikayetinizi yazın. Facebook, twitter gibi sosyal medyada General Mobile firmasını etiketleyerek şikayetinizi paylaşın. Sesimizi duyuralım.

    YanıtlaSil
  2. Böyle bi marka olmaz uretigi her telefon cop cok isiniyor sarz desen kronik sorun gm serisin 1 aydan sonra ekranda sararma kasma aşırı derecede isinma sadece sosyal medyada gezinirken
    telefon firin gibi oluyor elde tutulamayacak hale geliyor.Birde yazilim guncelestirmeside cabası.

    YanıtlaSil
  3. General Mobile sözünü tutmayan marka insanları salak yerine koyuyorlar android 8.0verilcek denildi hala verilmedi

    YanıtlaSil
  4. General Mobile pişmanlıktır

    YanıtlaSil
  5. Ben 3 yıldır GM 4g kullanıyorum. Memnunum. Ancak yazılım güncelleme konusunda tüketiciyi yanıltmaları hiç hoş değil.

    YanıtlaSil
  6. Bir kaç ay sonra 2 yıllık güncelleme süresi sona erdi diyecekler zaten. Hiç güvenmiyorum.

    YanıtlaSil
  7. Bu konuda atılan tweet ve mesajlara hiçbir şekilde cevap vermemeleri de tuhaf.
    Burada güncelleme konusunda şirket sahibi ile konuşmuşlar, orada bile bahsi geçmedi.

    https://shiftdelete.net/akilli-telefonlar-nasil-guncelleme-aliyor-general-mobile-cevapliyor

    GM4G'nin aldığı yerleşik uygulama güncellemeleri de GM5'e gelmiyor. Örneğin telefon uygulaması GM4G'de fersah fersah ileri durumda, GM5 ise stok halde bırakıldı.

    Donanım olarak gayet de iyi telefonlar, bende GM4G var, neredeyse 4 yıl olacak, klasik power tuşu sorunu dışında bir şikayetim yok diyebilirim...

    YanıtlaSil
  8. General Mobile firmasına artık hiç güvenmiyorum. GM 5 telefonlara güncelleme sözünü tutmadı. Bu resmen sahtekarlık. Türk halkı ile alay edercesine çalışmalarımız devam ediyor diyorlar aylardır. Haksız kazanç elde ediyorlar. Ben hakkımı helal etmiyorum. Bir daha kesinlikle almam.

    YanıtlaSil
  9. GM 5 güncelleme gelmediği için GM şirketi kınıyorum ve tavsiyede bulunuyorum yapamiyacagin sözü verme

    YanıtlaSil
  10. Adamlar bildiğin umursamıyorlar, verdikleri sözü tutmadılar. Söz vermemiş olsalar belki bu kadar beklentiye girmezdim, normalde 7.1.1 de gayet yeterli benim için.

    Sırf söz verip tutmadılar diye bir sonraki telefonum kesinlikle bu markadan olmayacak.

    Kasım ayına girdik, ekim güvenlik güncellemesini bile atladılar.

    YanıtlaSil
  11. General Mobile firması maalesef sözünü tutmadı. Güncelleme sona erdi diye sitesinde bilgi paylaşmış. Yukarıda paylaşılan tweetleri de silmişler. Ancak ekran görüntüsünü almışsınız neyse ki. Ben bu firmadan bir daha alışveriş yapmam zaten.

    YanıtlaSil
  12. 1 Kasım 2017'de General Mobile firması Twitter hesabından resmi duyuru paylaştı. Nisan 2018 de Oreo güncellemesi geliyor dediler. WhatsApp iletişim hattından sordum, bilgiyi onayladılar. Ancak şimdi yalan ortaya çıktı. Atılan tweet silindi, sitelerine güncelleme tamamlandı yazdılar. Tüketiciyi kandırdık sandılar. Yazık.

    YanıtlaSil