14 Haziran 2012 Perşembe

Yeni Sony Bravia televizyonlarla yeni bir dönem başlıyor


Sony, dün düzenlediği basın toplantısında 2012 model Bravia televizyon ailesini tanıttı. Başrolde HX850 serisinin olduğu etkinlikte Sony’nin geliştirdiği X-Realtiy Pro görüntü işlemcisi, Monolithic dizayn ve Sony Internet TV’ler üzerinden akış olarak film izleme servisi MUBi ile yapılan iş birliği üzerinde duruldu.




İlk olarak CES 2012′de görücüye çıkan Sony televizyonların en dikkat çekenlerinden biri olan HX850, eylül-ekim gibi piyasaya çıkacak HX950′nin hemen altında kendine yer buluyor. Hem tasarım hem de donanım anlamında kendini geliştiren Sony, HX850′den hiçbir teknolojisini ve yeniliğini esirgememiş. Bu teknolojilerin başında da X-Reality Pro görütü işlemcisi geliyor. Bu işlemci, düşük kalitedeki görüntü sinyalleriyle oynayarak bunların göze daha hoş gelecek şekilde iyileştirilmesini sağlıyor. Dynamic LED ve Local Dimming ise aydınlatma LED’lerinin daha hassas bir şekilde kontrol edilmesini sağlıyor ve bu sayede elde edilen görüntüler sıradan LED televizyonlara göre çok daha tutarlı oluyor. Gerçek hayata en yakın görüntüyü vermeyi hedefleyen HX850, Super Resolution özelliğiyle 3D’de de daha keskin ve net sahneler sunuyor. Panel tazeleme hızı 200 Hz olan televizyon, Sony’ye özel Motionflow XR ile 800 Hz çıkıyor ve hareketli görüntülerin neden olduğu bulanıklık ortadan kalkıyor.



Bravia televizyonların alameti farikalarından olan monolithic design konsepti HX850′de de devam ediyor. İnsan gözünün gördüğüne yakın bir görüntü vermesi amacıyla yaklaşık 6 derecelik bir eğimle geriye yaslanıyormuş gibi duran Bunchin standı ile tam bir uyum içindeki televizyon, standı sayesinde ek bağlantı seçeneklerine de kavuşuyor. Yeni standın en önemli üzerinde dahili bir hoparlör ve subwoofer barındırıyor oluşu da önemli bir artı. Yenilenen 3D gözlükler artık titanyum alaşımlı ve bu sayede çok daha hafif. Haliyle eski gözlüklere kıyasla da daha rahat. Merak edenleriniz vardır muhakkak, hemen söyleyelim. HX850 serisi televizyonlar 4.200 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder