20 Temmuz 2018 Cuma

Otel ve Seyahat Acentası Rezervsyon İptali ücret iadesi Hk.

Şikayet edlen firma: Calista Tur –  travelUS Acenta Otomasyon, (info@calistatur.com)
Şikayet edilen Ürün: 2018 yılıYaz Tatili 
Şikayetin konusu: Otel ve Seyahat Acentası Rezervsyon İptali ücret iadesi 

Ben ve eşim 657' ye tabi, Bursa sağlık teşkilatında görev yapan Kamu Personeli çalışanıyım. 2018 yılı için tatil planımızı öğrenci olan 2 çocuğumun okul durumunu, iş yerlerimizdeki işimizi ve birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın da yıllık izin durumunu gözeterek, erken rezervasyonla, 12.03.2018 tarihinde İnternetten yaptığım araştırma sonucu, Side La Grande Resort&Spa Oteli'nin 02422121320 nolu telefonunu arayarak bilgi edinip, 01.08.2018 tarihi giriş ve 07.08.2018 tarihi çıkış olmak üzere 6 gece 7 gün olarak rezervasyon yaptırmak istediğimi bildirdim. Beni operasyon birimine bağlayıp yardımcı olacaklarını söylediler ve bu şekilde 12.03.2018 tarihinde ekte de sunacağım Voucher 21680 Side La Grande Resort&Spa Otel Giriş Belgesi ile bu otele, 3 yetişkin 1 çocuk (Oniki yaş altı) 3.783,00 TL. ve 25 TL. iptal güvence bedeli karşılığı rezervasyonumu yaptırdım. Ancak rezervasyon için (gokoz68@gmail.com) mail adresime gönderilen,  Voucher 21680 Side La Grande Resort&Spa Otel Giriş Belgesinde, rezervasyonumu Calista Tur –  travelUS Acenta Otomasyon, (info@calistatur.com) firmasının yaptığını gördüm. Telefon açıp teyit ederek sıkıntı olmayacağı bilgisini aldım.

Daha sonra tatil için beklemeye başladık ve zaman geçtikçe tatil için hazırlıklarımızı tamamlamaya başladık. Sonra tatil gününe bir hafta kala rezervasyonumu gerçekleştiren Calista Tur –  travelUS Acenta Otomasyon, (info@calistatur.com) firması operasyon birimi çalışanı Süleyman bey diye bir şahsın beni telefonla arayarak Online rezervasyon sisteminden kaynaklanan sıkıntıdan dolayı Side La Grande & Spa Otelinde rezervasyonumuzun görünmediğini ve bunu başka bir müşterilerinin durumunda fark ettiklerini ve benim gibi yaklaşık 30 oda müşterisi durumunun bu şekilde sıkıntılı olduğunu, bizim mağduriyet yaşamamamız için aynı bölgede aynı özelliklere sahip hatta bazı olanaklarının daha iyi oduğunu söylediği, Golden İmperial Resort Otele aynı tarih giriş çıkışlı rezervasyon yapabileceğini yada rezervasyonumuzu iptal edip 15-20 gün içinde ödememizin iade edilebileceğini bildirip düşünüp kısa sürede dönüş yaparak kararımı bildirmemi ifade etti. Tabi bu bende ve ailemde tatile bir hafta kala böyle bir şeyin yaşanması şok etkisi yarattı. Öncelikle telefonla geri dönüşümde planlamış olduğum tatilimin iptali; benim, eşimin ve iş arkadaşlarımın izinlerinde sıkıntılar yaratacağını, teklifi yapılan Golden İmperial Resort Otelini incelediğimde de yorumların iyi olmadığı ve çok kötü anlatıldığını söyleyip ben ilk rezervasyon yaptırdığım Side La Grande de yapmak istediğimi, sıkıntının ben kaynaklanmadığını bildirdim. Ancak kesinlikle Side La Grande Resort otelinde tatilimi yapamayacağımı orada aynı tarihler de ve sonraki tüm 2018 sezonunda burada yerin olmadığını söylediler ve Golden İmperial Resort Otelinin el değiştirdiğini ve eski çalışan mağdur olmuş personelin otel hakkında kötü yorumlar yaptıklarını kesinlikle bu otelden memnun kalacağımızı ve bizi mağdur etmek istemediklerini hatta gittiğimizde beğenmezsek rezervasyonumuzu iptal edebileceklerini Operasyon birimi çalışanı Süleyman bey ve Simay Hanımla süreç içersin de görüşerek Golden İmperial Resort için aynı tarihler arası ve Voucher numarasıyla rezarvasyonumuzu aktardılar.

Tatil günü başlangıcı 01.07.2018 tarihinde sabah erken yola çıkarak saat 14:00 gibi Golden İmperial Resort Oteli'ne (Çolaklı Mah. Turizm Cd. No.61 Side-Manavgat-ANTALYA) varıp girişimizi yapmak için resepsiyon da beklemeye başladık. Sıkıntılar daha girişimizi yaptırırken başlıyordu sanki, Otelin aracınızı park edecek Oto Parkı yoktu, yol kenarlarında uygun bulunan boş bir yere park ettik. Yine yetersiz belboy ve recepsiyon görevlilerinin yetersiz bilgilendirme ve doğru düzgün dille Türkçe konuşamaması ve rezervasyon sırasında mağduriyetimizi bildirmemize rağmen geniş aile odası verilmesi ricası ve not düşülmesine rağmen rastgele bir oda verilmesi, katlarda asansörlerin doğru düzgün çalışmaması, odaların pis ve iğrenç tuvalet ve gider kokusunun olması, yine odadaki TV'nin çalışmaması, Antalya gibi bir yerde odalarda banyo ve duş esnasında  sıcak suyun olmaması, akabinde yemeğe indiğimizde yemekhanenin berbat görünümü, hazırlanmış yiyeceklerin ve pişirilen hazır dondurulmuş köfte, tavuk vb. yiyeceklerin iğrenç kokusu yenilebilir şekilde sunulmaması, velhasıl herşey dahil konseptinde sunulan yiyecek ve içeceklerin ama hepsinin sıkıntılı olduğu, yine otelin hiçbir yerinde klimaların doğru düzgün çalışmadığını, otelle plaj arasında git gel yapan aracın da anormal olması gibi sayamayacağım kadar çok olumsuzluklar ve hiçbir hijyenin olmadığı bu yeri görünce, tatilin 2. gününde daha fazla burada kalamayacağımıza karar verdik. Bu sırada otelde tanıştığımız ve sıkıntı yaşayan bir çok müşterinin de aynı mağduriyeti yaşadığını, başka otellere rezervasyon yaptırıp Calista Tur'un buraya gelmeye ikna edip zorunlu bırakıldıklarını paylaştılar.

Oteldeki yetkililerle ve rezervasyon yaptırdığımız Calista Tur –  travelUS Acenta Otomasyon, (info@calistatur.com) firması operasyon birimi Simay hanımla yaptığım telefon iletişimiyle tatilme daha fazla devam edemeyeceğimi geriye kalan 4 günün iptal edilerek hesabıma iade yapılmasını istedim. Simay hanım da bana 01-02/07/2018, iki gün için yaklaşık 1.400,00 TL. kesileceğini kalan 4 gün için 2.383,00 TL.nin vermiş olduğum Akbank İban: TR650004600217888000111698 nolu hesabıma 15-20 gün içinde iade edileceğini söyleyip bana bildirdi.

Bunun üzerine biz ertesi günü çıkış yapıp ayrılacağız diye resepsiyona da bilgi verip akşam yemeği için yemekhaneye inip yenilebilir şeylerden yemeye çalıştık. Akşam Yemeğinde Tavuk ızgara, Tavuk Döner, tantuni ve bol yeşillikle birlikte Meyve ağırlıklı yiyecekler yedik. Akşamdan valizlerimizi toplayıp hazırlığımızı yapıp yattık. Ancak 03.07.2018 tarihi sabah saat 05:30 da önce küçük oğlum, yaklaşık 15-20 dakika sonra büyük oğlum karın ağrısı şikâyetiyle başlayıp aşırı bulantı kusmalarıyla birlikte uyandık ve yaklaşık saat 08:00 sularına kadar devam etti. Eşim ve ben sağlıkçı olmamız sebebiyle Gıda zehirlenmesi olabileceğini düşünüp resepsiyondan zaten o gün ayrılacağımız için eşyalarımızı indirmeye ve çocukların durumunu izah edip yardım istedik.

Ancak resepsiyondan henüz görevlilerin gelmediğini yardım edebilecek şu an kimsenin olmadığını söylediler. Ben çocukların durumunun iyi olmadığını biran önce Hastaneye gideceğimi söyleyip ısrar edince eşyalarımızı indirmeye birini gönderdiler ve resepsiyonda ilişiğimizi kesip doğru Manavgat Devlet Hastanesine gittik ve çocukların yaklaşık öğlene kadar süren (saat 12:30 ) tedavilerini yaptırdık. Aşırı sıvı kaybı sonucu serum ve  bulantı kusmayı önleyici ilaç tedavisi yapıldı.

Tüm bu olumsuzlukları yaşayan benim ve ailemin; tatilini kabusa çevirip, heba olmasını sağlayan, öncelikle rezervasyonumuzu yapıp aracı olan ve sonrasında defalarca arayıp (08507070200) muhatap bulamadığımız ve dakikalarca bekletilen Call Center iletişimli, Calista Tur –  travelUS Acenta Otomasyon, (info@calistatur.com) firmasının ve yine turizm sektöründe hizmet verdiğini zanneden Golden İmperial Resort Otelinin  (Çolaklı Mah. Turizm Cd. No.61 Side-Manavgat-ANTALYA) yetkili mercilerce incelenmesi, denetlenmesi ve yaptırıcı cezai işlemin uygulanmasını ve neticeden tarafımın bilgilendirilerek mağduriyetimin (kalan 4 günlük tatil iptal bedeli 2.383,00 TL.nin vermiş olduğum Akbank İban: TR650004600217888000111698 nolu hesabıma 15-20 gün içinde iade edileceğini söylemelerine rağmen hala Calista Tur –  travelUS Acenta Otomasyon, (info@calistatur.com) firması tarafından iadesinin yapılmadığı,) giderilmesi hususunda,

Gereğini arz ederim.


Metin YALÇIN

 

Eki: 2 sayfa Otel Giriş Belgesi

 

Adres:

Ev: Ertuğrul Mah. Savcı Doğanöz Cad.

Serinkent Sit. 14/E blok K.4 D.12 Nilüfer-BURSA 16120

Tel. 0505 260 9064 – gokoz68@gmail.com

İş: Bursa Devlet Hastanesi, Alaattin Mah. Hastayurdu Cad. No.31

Satınalma Birimi Tophane-Osmangazi-BURSA 16040

Tel. 02242802873


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder