26 Ağustos 2012 Pazar

Piyasaya kaçak çay sürenler de açıklansın


Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ülkeye kaçak yollarla sokulan ve insan sağlığı açısından tehdit oluşturan çayları piyasaya süren firmaların teşhir edilmesi konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na talepte bulunduklarını açıkladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tüketici sağlığı açısından tehlike oluşturan bazı ürünler ile o ürünleri üreten firmaları teşhir ettiğini hatırlatan Sütlüoğlu, kaçak çayı piyasaya süren firmaların da açıklanmasını istediklerini söyledi. Sütlüoğlu, şöyle konuştu.

"Çay kaçakçılığı yapanlar özellikle bizim çayımızın temeline dinamit koyuyor. Çayımızın doğal özelliğini ciddi anlamda zedeliyor, insan sağlığını ciddi zararlar veriyor. Türk çayı adı altında piyasaya kaçak çay sunulması çok önemli bir konudur. Bu işi yapan firmalar hem cezalandırılmalı, hem de teşhir edilmeli. Bununla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Türkiye'nin iç tüketimini dikkate aldığımızda 50- 60 bin tonlar seviyesinde kaçak çayın ülkemize girdiğini tahmin ediyoruz. Bu Türkiye ekonomisi için büyük kayıp."

Sütlüoğlu, yaş çayda ikinci sürgün alımlarının tamamlanmak üzere olduğunu da belirterek, şu ana kadar 237 bin ton çay alımı yaptıklarını sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder