11 Ağustos 2012 Cumartesi

Ayvalık, Küçükköy, Cunda turizm geliri adına otopark mafyasına mı terkedildi?


Ülkesinin her alanda olduğu gibi turizm ve kültür alanında da gelişimi yürekten isteyen bir vatandaş olarak, üzerime düşen görev olarak gördüğüm eleştiri ve şikayetimi paylaşmak istiyorum. Umarım birazdan okuyacağınız konu ile ilgilenir ve çözümü konusunda adım atılmasını sağlarsınız.

Şikayetimin özeti; Ayvalık ve çevresinde en göze batıcı nokta otopark sorunu, işletmelerdeki düzensizlik ve en önemlisi turizm danışma bürosunun umursamaz tavırları olarak sıralanabilir.




02.07-15.07.2012 tarihleri arasında, yaklaşık 15 yıldan beridir geldiğimiz, Ayvalık, Burhaniye, Altınoluk ve civarlarına tatil amaçlı olarak 3 aile (toplam 11 kişi) tekrar geldik. 1997 yılından beridir geldiğimiz ve her gelmemizde turizm adına daha iyi ve güzel şeyler bekler iken tam tersine, özellikle bu son gelişimiz tam bir sinir harbi ve hayal kırıklığı ile sonlandı. 

Uzun yıllardır gelmekte olduğumuzdan çevredeki gezilecek yerleri, ailem ve tavsiyemiz ile Ayvalık'a ilk kez gelen 2 aile ile birlikte dolaşmaya başladık, nereye gitsek otopark sorunu ile karşılaştık. Yerleşiminden dolayı zaten dar ve küçük olan sokaklar arasındaki yıkıntılar arasını otoparka çevirenlere araçlarımızı emanet etmek zorunda kaldık, hiç bir resmi kayıt taşımayan adi makbuz karşılığında araçlarımızın anahtarlarını vermek zorunda bırakıldık. En son şeytan sofrasına götürdüm misafirleri ve maalesef tepeye çıkmamızla aksilikler silsilesi tavan yapmaya başladı.

3 araç ile tepeye vardığımızda otoparkçı olduğunu söyleyen ama ne resmi bir kıyafet ne de belge gösteren biri yanımıza yaklaşıp, araç başı 5 TL otopark ücreti istedi. Kendisine belge sorduğumda da adı bir otopark fişi (Resmi herhangi bir damga ya da ibare içermeyen) makbuz gösterdi. Bende kendisine bu makbuzun resmi olmadığını ve resmi olmayan bir makbuza ödeme yapmayacağımı söyledim. Bunun üzerine araçlarımızı kaldırmamızı hiçte nazik olmayan bir şekilde söyledi. Kendisine itiraz ettiğimde ise üzerime yürüdü,eşimin ve misafirlerimin araya girmesiyle darp olmadan kurtulduk. O sırada çevreden otopark mafyası gibi davranan 2 kişinin daha gelmesi ile misafirlerimizin yanında daha fazla sorun çıkmaması adına, civardan manzarayı izleme ve misafirlerimizle oradaki cafelerde birşeyler içme hevesimiz kursağımızda kalarak ve o kadar methettiğimiz şeytan sofrasından mahçup olarak geri döndük.

Dönüşte Ayvalık Turizm Danışma bürosuna uğrayıp durum hakkında görüşmek istedim. İçeride gelen kişiyi karşılamaktan bile aciz bir sorumluya derdimi anlatmak istedim. İsminin Çiğdem olduğunu söylediği yetkili kişinin büroda olmadığını ve çarşamba günü gelirsem görüşebileceğimi söyledi. Kendisine günlerden pazartesi ve tam Turizm sezonunda Turizm danışma bürosunda kimsenin olmayışını hayretle karşıladığımı ilettim. Sonrasında misafirlerimize mahcubiyetimle Cunda'da balık yiyerek gezimizi sürdürmek üzere geldiğimizde yine otopark sorunu ile karşılaştık. Civardaki özel otoparklardan birine bıraktık araçlarımızı. Fakat orada da dikkatimi çeken, civarda ne kadar boşluk varsa özel otopark yapıldığı, hatta okul bahçesinin dahi özel otoparkçılar tarafından işletildiğiydi. Bu durum oldukça üzücüydü. Hatta orada görüştüğümüz bir grup ta durumdan oldukça şikayetçi olarak araçlarını yukarılarda bir yere park ettiklerini dile getirdi.

Turizm, tarih ve ören yerlerini gezmeye başlayan ve yaklaşık 15 gün Ayvalık'ta kalan bir ailenin ortalama otopark gideri ortalama 150-200TL civarlarına olmaktadır.

Üstelik Turizme katkı sağlamadığı, hatta baltaladığını düşündüğümüz özel otopark ve otopark mafyası konusunda konuya hassasiyet göstermeniz ricamızdır.

Saygılarımla,
Hakan Ordu

1 yorum:

  1. ne yazıkki dünyaca değerli bu bölge özellikle sarımsaklı şeytan sofrası tarafı tamamiyle mafya bozuntusu yerli halkın elinde. Devlet otoritesinin yerinde yeller esiyor, jandarma topu belediyeye belediye başka biryere atıyor olan herzaman ki gibi vatandaşa oluyor.yazık gerçekten

    YanıtlaSil