22 Ağustos 2012 Çarşamba

Kredi kullananlar, dosya masrafınızı iade alabilirsiniz

Öğretmen Şamil Özkan, dosya masrafı adı altında bankanın aldığı parayı geri aldı. Özkan, çekilen krediye istinaden komisyon ve masraf adı altında toplam 400 lira kesildiğini öğrenince durumu Selçuklu Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti Başkanlığı’na bildirdi.

Yapılan incelemelerin ardından Heyet, "Komisyon ve dosya masrafı adı altında alınan ücretlerin karşılığının bulunmadığı, bu miktarın bankanın kredi verilirken yaptığı mutat işlemlere yönelik olduğu anlaşıldığından, sözleşmede yer alsa da miktarlar açıkça sözleşmede yazılmadığından dolayı haksız şart söz konusu olup, bu ad altında alınan toplam 400 liranın tüketiciye iade edilmesi" şeklinde karar verdi.

Parayı Geri Almaya Değil, Haklılığını İspatlamaya Çalıştı

Şamil Özkan, çektiği krediden komisyon ve masraf adı altında 400 lira kesildiğini belirtti. Özkan, parayı ödemek zorunda kaldığında banka yetkililerine, "Bu nasıl pahalı bir dosyaymış ki, 400 lira yapıyor" diye tepki gösterdiğini anlattı.

Mart ayında Selçuklu Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti Başkanlığı’na şikayetini ilettiğini kaydeden Özkan, kesilen paranın geri iade edileceğini öğrendiğinde çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Kararın kesinleştiğini vurgulayan Özkan, "Haksız yere benden ve birçok tüketiciden dosya masrafı alındı. Açıkçası ben verdiğim paranın peşinde de değildim. Kararı maddi değil, hukuki açıdan bir zafer olarak görüyorum" diye konuştu.

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç ise bankalar tarafından yapılan bu tür kesintilere tüketicilerin dikkat etmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Dinç, tüketicilerin hukuki açıdan haklarını aramaları gerektiğine de dikkati çekti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder