8 Temmuz 2012 Pazar

Internet Explorer 9 için 6 pratik ipucu


Internet Explorer'ın siteleri sabitleme, web hızlandırıcıları gibi bazı özellikleri, diğer tarayıcılara kıyasla daha yüksek bir işlevsellik sunabiliyor. Örneğin web hızlandırıcılar, bulunduğunuz sayfadan ayrılmadan bilgi edinmenize yardımcı olurken, siteleri görev çubuğuna sabitlemek, işinizi kolaylaştırabiliyor. İşte Internet Explorer 9 kullananların faydalı bulacağı 6 ipucu:



Siteleri görev çubuğuna sabitleyin: Bir web sitesini sabitlemek için, simgesini Internet Explorer'ın adres çubuğundan Windows görev çubuğuna sürüklemeniz yeterlidir. Artık görev çubuğunda oluşturduğunuz düğmeye tıklayarak ilgili siteyi anında, kendi penceresinde açabilirsiniz.

Bazı web sitelerinin sabitlemeye özel işlevleri bulunuyor. Örneğin Hotmail, okunmayan e-posta sayınızı direkt olarak görev çubuğunuzda gösterebiliyor.

Hızlanmak için eklentileri kapatın: Çok sayıda eklentiye sahipseniz, Internet Explorer'ın açılışı yavaşlayabilir. IE, tarayıcınızın başlangıcını hangi eklentilerin yavaşlattığını inceler; bu sayede sizi en çok etkileyen eklentileri kapatabilirsiniz.

Eklentileri yönetmek için sağ üstteki çark simgesine tıklayın ve Eklentileri yönet'e tıklayın.

Hızlandırıcıları etkinleştirin: IE'de e-posta göndermek için Hotmail, çeviri için Bing Translate, harita hizmeti için Bing'e ait hızlandırıcılar bulunmaktadır. Bu hızlandırıcılar, IE'yi yüklerken seçtiğiniz ayarlara göre devre dışı olabilir. Hızlandırıcıları Eklentileri yönet penceresindeki Hızlandırıcılar bölmesinden yönetebilirsiniz.

Bir hızlandırıcıyı kullanmak için, web sayfasında bir metin seçin ve sağ tıklayın (veya beliren hızlandırıcı simgesine tıklayın).

Arama sağlayıcınızı kilitleyin: Uygulamaların tarayıcı ayarlarınızı değiştirmesini engellemek için, Eklentileri yönet penceresini açın, sağ taraftan Arama Sağlayıcıları'na tıklayın ve "Programların varsayılan arama sağlayıcıma önerilerde bulunmasını önle" kutucuğunu işaretleyin.

Kapalı sekmeleri tekrar açın: Bu özelliği etkinleştirmek için IE'nin sekmelerine sağ tıklayın ve Kapatılan Sekmeyi Yeniden Aç'a tıklayın.

InPrivate ile gizli sörf yapın: Gizli gezinme modunu etkinleştirmek için çark simgesine tıklayın ve Güvenlik altından InPrivate Gözatma'ya tıklayın. InPrivate Gözatma modunda tarayıcınız geçmişinizi, çerezleri ve diğer geçici dosyaları kaydetmeyecektir.

Kaynak: Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder