1 Mayıs 2012 Salı

Bebek odası nasıl olmalı?


Bebek odası hazırlamak tüm anne adaylarını heyecanlandırır heyecanlandırmasına ama, bebek odası hazırlamanın da püf noktaları var. Bebek odasında kullanılan malzemelerin önce sağlıklı ve temizlenmesi kolay eşyalar olması gerekir. Toz ve mikroorganizmaların yuvası olduğu için halı ve halı türü malzemeler odadaki nemi de emdiği için alerjik bünyeli bebekler için nefes almayı güçleştiriyor. İdeal olan yıkanması veya silinmesi kolay olan döşeme türleridir.



Bebeğin odasındaki mobilyaların ise ağaçtan yapılmış olması sağlıklı bir seçim olacaktır. Fakat toksik olmayan boyaların kullanıldığı mobilyaları tercih etmelisiniz. Mobilyayı alırken boyutlarının bebeğe büyüdüğünde oyun alanı bırakacak şekilde olmasına dikkat etmelisiniz. Pratik mobilyalarla daha az yer kaplayarak bebek odası yapabilirsiniz. Duvara monte raflar küçük odalar için oldukça uygundur.

Günümüzde çoğu bebek odasında kullanılan pastel renkler en ideal olanlarıdır. Koyu renk boyalar odayı küçük gösterir. Açık renkler ise odayı ferah kılar. Bebeğin odasında fildişi, buz rengi veya opak renkler rahatlıkla kullanılabilir.

Bebeğinizin odası sadece uyku saatlerini geçireceği yer değil, oyun aktivitelerini de yapacağı bir odadır. O nedenle imkanlarınız ölçüsünde evin en geniş ve uygun odasını hazırlamanız doğru olur. Şıklıktan çok rahat ve güvenilir eşyalar almaya özen göstermelisiniz. Odanın içindeki aşırı eşya veya oyuncak yığını boğucu bir etki yaratır. Sade ve ferah bir odada bebeğiniz daha rahat edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder