6 Mart 2014 Perşembe

Yazar kasa fişleri sağlık açısından tehlike oluşturuyor


Fişlerde bulunan Bisfenol A maddesi hormonların bozulmasına neden oluyor.

Hemen hemen her gün iç içe olduğumuz yazar kasa fişleri sağlığımıza zarar veriyor. Uzmanlar yazar kasa fişlerinde ince şerit halinde kullanılan Bisfenol A maddesinin hormon bozulmasına neden olduğunu belirtiyor.



Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi İsmet Çok, "Özellikle de kasiyer olarak çalışan kişilerin bir hamilelik durumları söz konusuysa Bisfonel A'ya fazladan bir maruz kalmaları söz konusudur. Niçin tehlikeli? Bu madde hormon yapısında olan bir maddedir. Yani vücudumuza alındığı zaman hormonlarımız gibi hareket ederler özellikle kadınlık hormonu östrojen gibi hareket ederler"dedi.

Bisfonel A maddesine maruz kalan hamile kasiyerlerin bebeklerin, troid fonksiyon bozukluğu, obezite ve hiperaktivite riski taşıdığını belirten Çok, "Risk, kasa fişi alan herkes için de geçerli. Çocuklarda erken ergenlik, kadınlarda erken menopoz, meme kanseri, böbrek rahatsızlıkları, astım ve kalp damar hastalıklarına yol açıyor" diye konuştu.

Özellikle kasiyerlerin dikkatli olması gerektiğini belirten Çok fişlerin zararlı etkilerinden korunmak için eldiven kullanılmasını tavsiye etti. Çok, fişin alınmasının ardından çok fazla temas edilmemesi gerektiğini de söyledi.

Kaynak: TRT Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder