19 Aralık 2013 Perşembe

Yargıtay'dan önemli Facebook kararı


Yargıtay 8. Ceza Dairesi, başkasına ait facebook hesabına giren sanık hakkında mahkemenin verdiği beraat kararını bozdu.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde 2010 yılında polise başvuran bir kişi, facebook hesabına izinsiz girilerek şifresinin değiştirildiğini ve kendi adına yazışma yapıldığını belirtti.

Başlatılan soruşturma kapsamında sanık hakkında Seydişehir Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 'Bilişim sisteminin işleyişini engelleme, bozma' iddiasıyla açılan davada mahkeme, sanık hakkında beraat kararı verdi.

Mağdur vatandaş ise avukatı aracılığıyla dosyayı temyize gönderdi. Yargıtay 8. Ceza Dairesi, mahkemenin verdiği beraat kararını bozdu.



MICROSOFT YAZI GÖNDERDİ

Bozma gerekçesinde ise sanığın çalıştığı aile şirketine ait telefona bağlı internet hesabından, müştekiye ait elektronik posta hesabına girildiğine ilişkin Microsoft şirketinden gelen yazı yanıtları ve kolluk araştırmalarının incelendiği belirtildi.

Sanığın eyleminin Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ilgili maddesine uyduğunun belirtildiği kararda, “Sanığın, TCK’nın ‘bilişim sistemindeki verileri bozan, yok eden, değiştiren veya erişilmez kılan, sisteme veri yerleştiren, var olan verileri başka bir yere gönderen’ kişinin 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasını öngören 244/2. maddesi uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesi gerekirken yazılı gerekçeyle beraat hükmü kurulması yasaya aykırıdır. Müşteki vekilinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan, hükmün bu sebepten dolayı bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: TRT Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder