1 Kasım 2013 Cuma

Samsung Galaxy S4 sipariş etti, kargodan parfüm çıktı

Bundan yaklaşık bir ay önce Facebook'ta gördüğüm reklam üzerine s4android.org internet istesinden Samsung Galakxy S4 cep telefonu almak istedim. Siparişini vermiş olduğum Samsung Galaxy S4 (16GB, 13MP, 3G, Beyaz renk) cep telefonu paketini 30.09.2013 tarihinde Silifke PTT kargo görevlisi Hüseyin Çetinel'in gözü önünde açtım ve paketten 2 adet Lady Reşan's marka bayan parfümü çıktı. Bu sitenin çalışanı olduğunu söyleyen kişiye 531 977 70 06 numaralı telefondan ulaşarak, durumu anlattım. Ürünün hemen kargoya verileceğini söylemelerine rağmen sonraki aramalarımda telefona cevap vermediler. Bu durum  bende dolandırıcılık yaptıkları kanaati oluşturdu.

07.10.2013 tarihi itibariyle yasal 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Hakkında Kanun'un ilgili maddeleri gereğince cayma hakkımı kullanarak PTT'den RR03538747126 gönderi numarası ile dilekçemi gönderdim. Fakat gönderi sahte adres kullanıldığı için adresine ulaşamamış.

Söz konusu ayıplı ürün paketinin 19294938296 TC kimlik numaralı Dursun Bulut adına olan 09919541 posta çeki hesabına yatırmış olduğum bedel olan 229 TL'nin iadesini istiyorum.

Bana bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum.

Hakan U.

Hakan Bey, bu şahısların yaptıkları dolandırıcılıktan başka bir şey değil. Doğrudan savcılığa giderek suç duyurusunda bulunun. Şikayet dilekçenizi verin. Bununla yetinmeyip kaymakamlıklar bünyesinde hizmet veren tüketici sorunları hakem heyetine de şikayetinizi dilekçe ile iletin. Biz bu konuda Başbakanlık (Bimer) aracılığı ile şikayetimizi ilettik. Ayrıca sahte reklamların durdurulması için Reklam Özdenetim Kuruluna da bir şikayet yazdık. Bu konu çok ciddi boyutlara ulaşmıştır. Daha önce bununla ilgili haber yapmıştık. Yüzlerce sahte site açmışlar. İnsanları kandırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Tüketiciler olarak bizlerin daha bilinçli ve dikkatli olması gerekiyor. Siz de şikayetinizi ayrıca Bimer üzerinden de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder