3 Şubat 2012 Cuma

Tüketici Belge Sorgulama Merkezi


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı "Tüketici Belge Sorgulama Merkezi" bilinçli tüketiciye büyük kolaylık sağlıyor. Sitede kapıdan satış izin belgesi, garanti belgesi, satış sonrası yeterlilik belgesi ile tanıtma ve kullanma kılavuzu geçerlilik sorgulamaları yapılabiliyor. Ayrıca konular ile ilgili tanıtım filmleri de ilginizi çekecektir. Siteye buradan ulaşabilirsiniz.


Kapıdan Satış İzin Belgesi; işyeri, fuar panayır gibi satış mekanları dışında yapılan satımları ve bunlara ait Bakanlığımızca verilen belgeleri kapsamaktadır. Kapıdan Satış İzin Belgesi alan firmalardan alım yapılması tüketici hakları için avantaj sağlamaktadır.

Tüketicilerin satın aldıkları mallar için düzenlenen ve malın garanti süresi içerisinde meydana gelebilecek arızalarının en az iki yıl süreyle, ücretsiz olarak yenisi ile değiştirilmesinin, tamirinin, bedel iadesinin veya bedel indiriminin taahhüt edildiğini ve satıcı ile tüketicinin yükümlülüklerini gösteren belgedir. Garanti Belgesi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilmektedir.

Satış Sonrası Hizmetleri Yeterlilik Belgesi imalatçı ve/veya ithalatçı firmanın, imal ve/veya ithal ettiği ürüne, Bakanlıkça belirlenen kullanım ömrü süresi boyunca, Bakanlığımızdan sorgulanabilinen servis istasyonları vasıtasıyla gerekli hizmeti verebileceğini gösteren belgedir.

Tüketicilerin satın aldıkları mallar için düzenlenen türkçe kullanma klavuzları Bakanlığımız tarafından kayıt altında tutulmasını sağlamaktadır. İmalatçı , üretici veya ithalatçıların imal ve/veya ithal ettikleri sanayi malları için düzenlenen ve malın tanıtım, kullanım, bakım ve basit onarımına ait Türkçe bilgileri kapsayan belgedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder