30 Temmuz 2015 Perşembe

Reklam mesajları için şikayet adresi


Yasaklanan reklam SMS'leri için bakanlığın internet sitesine eklenen bir linkle, "E-ileti şikâyeti" adlı bölüm oluşturuldu.

Reklam SMS'leri 1 Mayıs'tan itibaren yasaklanırken, birçok firma tüketiciye SMS göndermeye devam ediyor. Bugüne kadar bu reklamlarla ilgili şikâyetleri yazılı olarak, ıslak imzayla kabul eden Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin şikâyetlerini daha kolay iletebilmelerini sağlayacak bir sistem kurdu. Bakanlığın internet sitesine eklenen bir linkle, "E-ileti şikâyeti" adlı bölüm oluşturuldu. Şikâyet sisteminin adresi ise http://tiss.gtb.gov.tr/ olarak belirlendi.



SMS VE E-POSTALAR ŞİKÂYET EDİLEBİLECEK

Tüketiciyi bezdiren reklam SMS'lerinin şikâyet edilmesi için beklenen sistem kuruldu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, internet sitesinde reklam SMS'lerinin şikâyet edilmesi için özel bir bölüm açtı. Vatandaşlar, bu sayfaya girerek kolayca kendilerine gelen reklam SMS'lerini, e-mail'leri ve sesli mesajları şikâyet edebilecek. E-posta ile gelen reklamları şikâyet için gönderilen e-posta adresi ile e-postanın geldiği tarih yazılacak. Vatandaş, gelen e-postanın ekran görüntüsünü de sisteme girip şikâyetini gerçekleştirebilecek.

1 yorum:

  1. Merhaba: 23/03/2018 tarihinde Doğuş Akademi Yayıncılık Ltd. Şti ne ait dijital444.com siteden fotoğraf makinesi karşılığında 10,188 TL'ye anlaştık. Ve 13 tl karğo. EFT (havale) yaptım parayı. Bana kargo ile 2 adet 1 kilo civarında siyah plastik kutu yollamışlar. 0530 498 56 56 bu numara: internette farklı isimlerde siteler açıp satış yapıyorlar Önce ürün bedelini (EFT) havale ile alıp sana kargo ile ürün yolluyorlar. (Senin siparişin değil ). Sonra şirketi arıyorsun 0530 498 56 56 depoda karışıklık olmuş gelen ürünü tekrar gönderin sizin ürününüzü gönderelim denilerek ürünü iade gönderiyorsun elinde delil kalmıyor. Parada gitti elinde ki delilde gitti. Sonra telefonlar engelleniyor iletişim kuramıyorsun. Havale dekontunda açıklama kısmına ürün ismini yazmadığın zaman savcılık ve mahkeme seni haksız bulabiliyor. Özellikle açıklama kısmına sipariş verdiğiniz ürünü yazdırmıyorlar. Yanıltma ve vatandaşın parasını haksız yere alan bir şirket. Mahkemem devam ediyor. Benden aldıkları 10,188 TL paramı iade ederlerse şikayetimi çekebilirim. Mesajım: (Caner demirbaş adlı beyefendiye )…paramı öde uzlaşalım 09/04/2019 tarihindeki mahkeme günü şikayetimi çekeyim CANER bey…Benim telefonumu engellemişsin. Başka numaradan arıyorum yüzüme kapatıyorsun.. Sesimi buradan sana duyurmaya mecbur bırakıldım. BENDEN GASP ETTİĞİN 10,200 TL Mİ İSTİYORUM.

    YanıtlaSil