27 Aralık 2014 Cumartesi
İlk yerli yumurtacı tavuk ATAK-S
Türk ırkı tavuklar daha verimli hale gelecek... Gümüşhane Üniversitesi ile Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsünün birlikte yürüttüğü çalışmayla, Türk ırkı Atak-S tavuğunun genleri üzerinde araştırmalar yapılıyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Ankara Tavukçuluk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nün 20 yıl süren ıslah çalışmaları sonucu ürettiği ‘Ankara Tavukçuluk Araştırma Kahverengisi’ (ATAK-S), Türkiye'nin ilk yerli yumurta tavuğu oldu.
Kanada'dan 1995 yılında getirilen saf hat tavuklar üzerinde ıslah ve melezleme çalışmaları yapılarak ATAK-S tavuğu üretildi.
ATAK-S çiftlik şartlarında, kapalı ortamda yılda 314 yumurta veriyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder