27 Aralık 2014 Cumartesi

İlk yerli yumurtacı tavuk ATAK-S


Türk ırkı tavuklar daha verimli hale gelecek... Gümüşhane Üniversitesi ile Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsünün birlikte yürüttüğü çalışmayla, Türk ırkı Atak-S tavuğunun genleri üzerinde araştırmalar yapılıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Ankara Tavukçuluk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nün 20 yıl süren ıslah çalışmaları sonucu ürettiği ‘Ankara Tavukçuluk Araştırma Kahverengisi’ (ATAK-S), Türkiye'nin ilk yerli yumurta tavuğu oldu.

Kanada'dan 1995 yılında getirilen saf hat tavuklar üzerinde ıslah ve melezleme çalışmaları yapılarak ATAK-S tavuğu üretildi.

ATAK-S çiftlik şartlarında, kapalı ortamda yılda 314 yumurta veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder