22 Ağustos 2014 Cuma

İnternet alışverişinde büyük tuzak

Sadece kapıda ödeme yöntemiyle satış yapan sitelerden asla alışveriş yapmayın!

Bu sitelerde satış yapan kişinin ya da şirketin bilgisi asla yer almıyor. Satış yaptığınız şirketin vergi numarası, adresi ve banka hesap bilgileri yoksa o siteden uzak durun. Dolandırıcılar bu bilgileri asla paylaşmıyorlar çünkü kendilerini ele vermek istemiyorlar. Ürünleri garantili değil, muhtemelen ülkeye kaçak yollardan sokulmuştur. Fatura vermezler ya da verdikleri faturadaki bilgiler sahtedir.

Bu konuda iki farklı haberimiz olmuştu:

Biri sahte Samsung ve iPhone akıllı telefon satışı ile ilgiliydi.


Diğeri ise Thomas Saw Saç Bakım Seti ile ilgiliydi.

Bu ürünleri satan listesini yayınladığımız sitelerin tamamı dolandırıcılık yapmaktadır. Asla alışveriş yapmayın. Bu sitelerin tamamı telefon ile ya da form doldurtarak sipariş almaktalar ve kesinlikle kapıda ödeme yöntemini kullanmaktalar.


İnternet üzerinden alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyim?

1) Sitenin güvenirliğini anlamaya çalışın. İletişim bilgileri yani adres, telefon, faks, e-posta bilgileri var mı? Varsa telefon numarasından arayarak ve bir e-mail göndererek, kurumsal ciddiyeti kontrol edebilirsiniz. E-postanıza ne kadar kısa sürede dönüldüğüne ve içeriğin kurumsallığına bakabilirsiniz.

2) Sitede şirket ismi ve o şirkete ait bir vergi numarası arayın. Kiminle alışveriş yaptığını iyice anlayın.

3) Alışveriş yaptığınız siteyi Google aracılığı ile araştırın. Hakkında olumlu ya da olumsuz neler yazılmış, inceleyin. Şirket ismi ya da internet sitesi simi ile "şikayet" kelimelerini birlikte aratın. Bu şekilde şikayetlere daha çabuk ulaşabilirsiniz.

4) Ödeme yöntemlerini inceleyin. Sadece kapıda ödeme yöntemi sunan bir siteden alışveriş yapmayın. İade aşamasında büyük sorunlar yaşarsınız. Kredi kartı, banka kartı (debit) ile online ödeme seçeneği varsa ya da havale/eft seçeneği varsa bu yöntemleri tercih edebilirsiniz. İade ya da sipariş iptali söz konusu olursa, firma ile sorun yaşamanız halinde banka bilgileri aracılığıyla tüketici hakem heyetine ya da savcılığa şikayet edebilirsiniz.

5) Online ödemeyi tercih etmeniz halinde tarayıcınızın adres satırı https:// ile başlamalıdır. güvenliğiniz için bu son derece önemlidir. Ödemenizi "3D Secure" ile yapmalısınız. Bu sayede cep telefonunuza gelen şifreyi girerek alışverişi onaylamış olursunuz. Güvenlik açısından bu yöntemi mutlaka kullanmalısınız.

6 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Doğuş akademi yayıncılık ltd şti ne ait 0530 498 56 56 bu numara ve şirket: İnternette farklı isimlerde siteler açıp satış yapıyorlar Önce ürün bedelini havale ile alıp sana kargo ile çok ucuz sahte hurdalık ürün yolluyorlar. Kargo karışmışmı acaba? Düşünerek Sonra arıyorsun şirket sahibini ( caner demirbaş ) isimli beyefendiyi 0530 498 56 56 depoda karışıklık olmuş ürünü tekrar gönderin sizin ürününüzü gönderelim denilerek ürünü iade gönderiyorsun elinde delil kalmıyor. Parada gitti elinde ki delilde gitti. Havale dekontunda açıklama kısmına ürün ismini yazmadığın zaman savcılık ve mahkeme seni haksız bulabiliyor. Özellikle açıklama kısmına sipariş verdiğiniz ürünü yazdırmıyorlar. Dolandırıcılık ve vatandaşın parasını gasp eden bir şirket. Mahkemem devam ediyor. Benden gasp ettiğiniz 10,188 TL mi iade ederseniz şikayetimden vazgeçebilirim? Mesajım Caner demirbaş adlı insan a.Not:Fotoğraf makinesi için 10,188 tl şirket hesabına eft yaptım 2 adet 1 kiloluk siyah plastik kutu yollamışlar.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba: 23/03/2018 tarihinde Doğuş Akademi Yayıncılık Ltd. Şti ne ait (Dijital444.com) adlı siteden fotoğraf makinesi karşılığında 10,188 TL’ye anlaştık. Ve 13 tl karğo. EFT (havale) yaptım parayı. Bana kargo ile 2 adet 1 kilo civarında siyah plastik kutu yollamışlar. 0530 498 56 56 bu numara: internette farklı isimlerde siteler açıp satış yapıyorlar Önce ürün bedelini (EFT) havale ile alıp sana kargo ile ürün yolluyorlar (Senin siparişin değil ). .( Faturada gönderilmiyor) Sonra şirketi arıyorsun doğal olarak 0530 498 56 56 depoda karışıklık olmuş hemen yanlış gelen ürünü tekrar gönderin sizin ürününüzü gönderelim denilerek ürünü iade gönderiyorsun elinde delil kalmıyor. Parada gitti elinde ki delilde gitti. ( Çaresiz kalınıyor.) oyalama taktiği Sonra telefonlar engelleniyor iletişim kuramıyorsun. Havale dekontunda açıklama kısmına ürün ismini yazmadığın zaman savcılık ve mahkeme seni haksız bulabiliyor. Özellikle açıklama kısmına sipariş verdiğiniz ürünü yazdırmıyorlar. Yanıltma ve vatandaşın parasını haksız yere alan bir şirket. Mahkemem devam ediyor. Benden aldıkları 10,188 TL paramı iade ederlerse şikayetimi çekebilirim. Mesajım: (Caner demirbaş adlı beyefendiye )…paramı öde uzlaşalım 09/04/2019 Tarihinde mahkeme günü şikayetimi çekeyim CANER bey…Mahkemeyle uğraşmayalım. Benim telefonumu engellemişsin. Başka numaradan arıyorum yüzüme kapatıyorsun.. Sesimi buradan sana duyurmaya mecbur bırakıldım. BENDEN GÖNDERMEDİĞİN ÜRÜN KARŞILIĞI, GASP ETTİĞİN 10,200 TL Mİ İSTİYORUM..,Dikkat Ben aldatıldım başkası aldatılmasın diye yazıyorum. Bir anlık dalğınlıkla sizde bu tuzağa düşebilirsiniz. İş işten geçmiş olur.

    YanıtlaSil
  4. Tc. İstanbul Anadolu 2. Ağır ceza mahkemesinde (Başka bir Dolandırıcılıktan tutuklu) Sanık Caner Demirbaş Yarğılandığı Mahkemede ceza davasına müdahil olmak için yaklaşık 10 mağdur ceza davasına müdahil olmak için Katılma talebinde bulunduk. Maalesef hiç birimizin katılma talebini sayın mahkeme kabul etmemiştir. REDDEDİLME GEREKÇESİ : MAĞDUR UN, DOĞRUDAN ZARAR GÖRÜLMEMESİ DENİLDİ. Paramız gasp edildi. Sipariş vediğimiz ürünümüz gönderilmedi.( Belgeler mevcut) Bunun bir suç olmadığı değerlendirildi. İnanılır gibi değil. Tekrar ceza davasına müdahale talebinde bulunacağız. 3 – 5 ay sonra hapisten çıkacak yine mesleğine devam edecek. Sonra Haram paraları çatır çatır yiyecek.

    YanıtlaSil
  5. 10,200 TL'ye Bu şirkete ait Dijital444.com adlı siteden 10,200 TL ye Fotoğraf makinesi için anlaştık.CANER DEMİRBAŞ ile. Bana mesaj olarak yolladığı hesap no., ya Parayı aktar sana hemen sipariş verdiğin Fotoğraf makinesini Yurt içi kargoyla yollayayım dedi. 10,200 parayı aktardım EFT ile Ziraat Bankası veznesinden. Sipariş verdiğim fotoğraf makinesi de gelmedi para iademi de yapmadı.
    Dolandırıldım. Bu şirketin tek yetkilisi Caner Demirbaş tır…İNSANLARI HALA DOLANDIRMAYA DEVAM EDİYORLAR. YANLIZCA ŞİRKET İN İSMİ DEĞİŞMİŞ.Bu şahıs ve şirket Dolandırıcılık yaparak para kazanıyorlar… İKİBUÇUK YILDIR MAHKEMEM DEVAM EDİYOR. 10/08/2020 tarihinde mahkemem var paramı öde UZLAŞALIM CANER DEMİRBAŞ..Şu anda asliye hukuk mahkemesinde görülüyor alacak davam, Karar çıktıktan sonra bir üst mahkemeye taşıyacağım Avukat ım aracılığı ile.HAPİS YATMASI İÇİN. 02166719899 05304985656 05324561393 beni dolandıran insanın telefonu

    YanıtlaSil