29 Ekim 2011 Cumartesi

Samsung'dan akıllı kadınlar için akıllı buzdolabı



Tüketici elektroniği ve elektrikli ev aletleri üreticisi Samsung, Türk kadının ihtiyaçlarını göz önüne alarak tasarlayıp, ürettiği yeni model buzdolabını başta Ortadoğu ve Doğu Avrupa olmak üzere 15 ülkede satacak. Samsung Türkiye Başkanı Sung Yong Hong, Samsung’un ilk kez bir ülkenin tüketicilerinin ihtiyaçlarına göre model geliştirdiğini belirterek, “Türk kadınları evlerine, mutfaklarına çok düşkünler. Türkiye beyaz eşya pazarında ciddi potansiyele sahip. Bu pazardan pay alabilmek için özelliklerini Türk kadınlarının belirlediği bir buzdolabı geliştirdik. Ortaya çıkan ürün çok beğenildi, şimdi bunu tüm dünya pazarında satışa sunuyoruz” dedi.


Akıllı buzdolabının tasarım ve üretiminde Türk kadınının eğilimlerinin göz önüne alınmasını, ‘Türkiye’nin Samsung için önemini gösteriyor’ şeklinde değerlendiren Hong şunları söyledi: “Türkiye beyaz eşyada Avrupa’nın 6’ıncı büyük pazarı. Hane sayısı Avrupa ortalamasının altında, her yıl yeni evli çiftlerin sayısı artıyor. Üstelik nüfusu çok genç, gelir düzeyi yükseliyor. Buradan ihracat olanakları da düşünüldüğünde Samsung’un genel merkezinde Türkiye’ye yatırım ciddi olarak planlanıyor. Türkiye’ye yatırım düşünme aşamasını geçti, planlama aşamasında. Yatırım konusunda hükümetle gerekli temaslar kuruldu. Hangi ürün için, nerede, nasıl ve ne kadar büyüklükte bir yatırım yapılacak, bu araştırılıyor. Yatırım için bir yıl içinde düğmeye basılır.”

Enerji ve tıbbi cihaz
Samsung Grubu’nun elektronik ve beyaz eşyanın yanı sıra enerjiden, sağlık alanına birçok farklı sektörde faaliyetleri bulunduğunu hatırlatan Hong, “Türiye’de ilk etapta enerji ve tıbbi cihaz üretimi konusunda adım atılabilir. Etüdler devam ediyor. İlk olarak hangi üretim alanı ile başlamak gerektiğine bakılıyor. Ancak şunu söyleyebilirim, Samsung bir ülkede sadece bir ürünün üretimini yapmıyor. Genellikle bir ürünle başlayıp daha sonra bunu çeşitlendiriyor. Türkiye’de de öye olacktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Samsung olarak Türkiye’de buzdolabında yüzde 6, çamaşır makinesinde yüzde 8 pazar payına sahip olduklarını belirten Hong, “2012 sonunda beyaz eşyada yüzde 10 pazar payı ile ilk üç arasında yer almayı hedefliyoruz. Bunun için Türkiye çapında yaygınlığımızı artırıyoruz. Ağırlıklı olarak alışveriş merkezlerinde olan Samsung Shop’ların sayısı 110’u buldu. Ayrıca karma bayilerle Türkiye’nin her yerinde ürünlerimizi bulmak mümkün. Bir yere gitmeden önce satış sonrası hizmetleri götürüyoruz. Teknoloji marketlerin yaygınlaşması ile tüketicinin her ürüne istediği noktada ulaşması mümkün” dedi.

Buzdolabı içinde değişiklik yaptık
SAMSUNG Türkiye Beyaz Eşya Pazarlama Müdürü Özlem Koçdar, Türk kadınlarına yönelik 2010’da yapılan pazar araştırmasından elde edilen sonuçlara göre üretilen ‘Smart Freezer’ın gelişim sürecini ve özelliklerini şöyle anlattı: “Türkiye’de erkekleri ve gençleri yeni teknoloji için tavlamak kolay. Ancak Türk kadınları evlerine ve özellikle mutfağa çok önem veriyor. O nedenle Türk kadınlarının buzdolabında ne aradıklarını ortaya çıkaran bir araştırma yaptık. Gördük ki kadınlar buzluktan çok dolabı seviyor. Daha büyük bir buzdolabı istiyor ancak buna mutfakta ayrılan yer 70 santimetre ile sınırlı. Buzdolabı boyutlarını standartlara uygun tutup içinde bazı değişikliklerle kullanım alanını genişlettik. Ortaya buzluk ve buzdolabının büyüklüğüne kadınların karar verebileceği bir model çıktı. Smart Freezer’da buzluk bölümü tek düğmeyle buzdolabı bölümüne eklenebiliyor. Buzdolabı tek tuşla komple soğutucuya dönüşebiliyor. Böylelikle yüzde 20 enerji tasarrufu sağlamak da mümkün. Üründe bulunan “Hemen Soğutma” bölümüne buzdolabının sistemine zarar vermeden istenilen sıcaklıkta yemek konabiliyor ve soğuması sağlanıyor.”

Evde kimse yokken temizlik yapan ‘robot süpürge’
SAMSUNG’un Türkiye’de satışa sunduğu robot süpürge Navibot ile ilgili de bilgi veren Sung Yong Hong, “Cihazın, navigasyon programının arkasında beyin görevi gören iki CPU kontrol yongası var. Bunlar NaviBot’un evi gördükten sonra hatırlamasını, objelerin ve şarj yuvasının yerini öğrenmesini sağlıyor. Küçük entegre kamera, odanın saniyede 30 fotoğrafını çekiyor. NaviBot en hızlı ve en güvenli güzergâhı hesapladıktan sonra evi temizliyor. Eğer şarjı yeterli değilse, şarj yuvasına dönüyor. Navibot evsahibinin programladığı saatte evde kimse olmasa bile yerinden çıkıp gidip evi kendi kendine süpürüp yine yerine geçebiliyor.”

Yüzde 25 pazar payı hedefliyor
SAMSUNG Türkiye Direktörü Lemi Paksoy, “Türkiye’de yılda ortalama 1.5-1.6 milyon buzdolabı satılıyor. Fiyatı 1.650 ile 2 bin 650 TL arasında değişen Smart Freezer serisi çok kısa bir süredir pazarda olmasına rağmen yoğun ilgi gördü. Kayra adını verdiğimiz bu seriden yılda 100 bin adet satmayı planlıyoruz. Hedefimiz 2 yıl içinde yüzde 25 pazar payı yakalamak” diye konuştu.

28 Ekim 2011 Cuma

İkinci El Araç Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?



İkinci el araç alırken, Türkiye'de ilk ve en çok akla gelen soru; " Araç kaç kilometrede" oluyor.
Uzmanlarsa yeni bir araç alacaksanız sadece kilometresine bakmayın uyarısında bulunuyorlar.
Türkiye'de özellikle 100 bin kilometreyi geçen araçlar, pek tercih edilmiyor.



İzmir Oto Galeri Odası Başkanı Zafer Dursun bu konuda şunları söyledi:
"Bir araç nedense 100 bin kilometreyi geçmişse ooo deyip kapıyı kapatıyorlar... Vatandaşımızın kilometre takıntısı olduğu için belki de kilometre oynama sebepleri de bu vesileyle olmaktadır. Tüketiciye şunu tavsiye ediyoruz bilinçli kişilerden kurumsallaşmış firmalardan alışveriş yapmalarını..."

Yetkili Servisler En Doğru Seçim...
Araç kilometrelerinin kolaylıkla değiştirilebilmesi ve oto alım satım yapanların dahi bu işlemi farkedememesi, tüketicinin işini daha da zorlaştırıyor.
Bu durumda yetkili servislerde, araca detaylı inceleme yaptırmak en doğrusu.

Araç İçin 5664'e SMS Gönderin...
Öte yandan, cep telefonunuzla aracın bilgilerini SMS ile 5664'e göndererek araçla ilgili bilgilere de ulaşabilirsiniz.

En önemli uyarı ise bu işlemlerin noter satışı gerçekleşmeden mutlaka yaptırılması yönünde...

Kaynak: TRT

13 Ekim 2011 Perşembe

Yanlış ödenen elektrik faturasının iadesi

 

İnternet şubesinden faturalarımızı ödemek gerçekten büyük kolaylık. Ancak yanlışlıkla başka bir abonenin faturasını yatırmanız durumunda ücreti iade almakta sıkıntı yaşabileceğimizi anlatıyor Cüneyt Bey. Kendisine geçmiş olsun diliyor ve şikayetini paylaşıyoruz.


Merhaba,

Bedaş'la yaşadığım bir sorunu paylaşmak istiyorum.
Akbank'tan otomatik ödeme talimatı ile elektrik faturalarımı ödüyorum.
Ağustos ayı faturamı ödenmemiş olduğunu gördüğümde kendim manuel olarak ödemek isterken yanlışlıkla başka abonenin faturasını ödemiş olduğunu gördüm. Banka ile görüştüğümde bunun bedaş tarafından ancak geri ödenebileceği söylendi.


İşyerinden izin alıp ödeme makbuzu ile bedaş bayrampaşa tahsilat müdürlüğüne gittim.


Geri ödeme için talepte bulunduğumda tahsilat ta görevli Mehmet bey üzerime abonelik olması gerektiğini yoksa bana geri ödeme yapılamayacağını, elektirik aboneliğimi kendi üzerime aldıktan sonra ancak geri ödeme yapılabileceğini söyledi. Bu durumu yaşayan bir kişinin geri ödeme alabilmesi için abonelik zorunluluğunun olmasının anlamsız olduğunu belirtmeme ragmen işlemin yapılamayacğı belirtildi.


Sizlerin de bildiği gibi faturalar direk abone numarası ile her yerden ödenebiliyor. Bir arkadaşım benden faturasını ödememi isteyip ve ben internet ten yanlış ödersem de aynı durumda kalabilirdim. Bu mantıkla üilekedeki 70 milyonun eşinin ya da kendisinin elektrik abonesi olması gerekiyor.


Sözü fazla uzatmayacagim, zaten birsey yapmayıp geri odeme talebinde bulunmadım. Ama günümüzde artık kurumların eski devlet dairesi mantıgıyla calismamaları gerekiyor. Umarım gereksiz prosedürlerden insanları kurtarıp baska kişilerinde magdur olmalarını önlersiniz.


Saygılarımla.
Cüneyt Gül