7 Ağustos 2014 Perşembe

Koodmax kullanıcısı Gittigidiyor üzerinden sahte ürün satıyor


gittigidiyor.com üzerinden satış yapan koodmax, bizdeherseyucuz, gg_bedavakargo, kullanıcıları aynı kişiler olup, orjinal olmayan sahte ürünler satmaktadırlar. Ömer Çehre isimli şahıs bu farklı kullanıcı adları ile aynı ürünleri pazarlamaktadır. Sıfır, kutusunda, yeni etiketli, garantili, faturalı gibi ibarelerle satış yapan bu kullanıcı aslında sahte ürün satışı yapıyor.

Bu Gittigidiyor kullanıcısından masaüstü bilgisayar RAM aldım. Ürün kısa sürede gönderildi ancak orjinal değildi. CPU-Z programı ile yaptığım testlerde ürün paketinde yazan değerler ile programın verdiği değerler uyuşmuyordu. Değişim talep ettim tamam dediler. Ürünleri gönderirken test programında farklı sonuçlar elde ettiğimi dile getirdim ve orjinal Kingston marka RAM istediğimi söyledim. İlk başta bu ürünü biz satmadık dediler ve beni yalancılıkla, sahtekarlıkla suçladılar. Aslında sahtekarlık yapan kendileriydi. Gönderdikten sonra gelen ürünler de orjinal değildi.


Kingston olarak satılan ramin CPU-Z testinde orjinal olamadığı anlaşıldı.

Bana Kingston marka RAM satıyorlar ama gönderdikleri RAM'in üzerindeki modüller Elixir marka yani Nanya Technology. Oysa ki Kingston marka ramler bu modülü hiç kullanmaz. Bu modül farklı bir markaya ait.

Gönderdikleri faturadaki bilgiler şu şekildeydi:

ORICO BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ VE ELEKTRONİK TİC. LTD. ŞTİ.
Merkez Mah. Çavuşbaşı Cad. N:58/2 Çekmeköy/İSTANBUL

Tel:0 216 314 45 34 Sarıgazi V.D.:6470352136
Ticaret Sicil No: 892138

Lütfen siz de dikkat edin ve bu kullanıcıdan alışveriş yapmayın. Şikayetimi Gittigidiyor firmasına da ilettim ama sonuç alamadım.

Kadir Y. 

21 yorum:

  1. Bu satıcıyla malesef bir kere yolum kesişti. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Başınız ağrımasın diyorsanız bu firmadan uzak durun.

    YanıtlaSil
  3. Bana da 2 adet çalışmayan ürün gönderdi. Faturada yazan telefonu : 0507 0702929

    YanıtlaSil
  4. benimde kesisti ve cevap vermesi 1 gün sürdü. alışveris yaptığım sitede ürünü iadet butonu vardıda kurtardım kendimi :)

    YanıtlaSil
  5. Ben yıllardır alış veriş yapıyorum. Ürünlerinden memnunum hem kaliteli hemde zamanında gönderiyorlar.

    YanıtlaSil
  6. tamamen sahteciler. Ürün hakkında bilgisi olmayanlara sahte çakma ürünleri iteliyorlar. Aldığı ürün hakkında bilgisi olmayanlar da ucuza aldık diye seviniyor. Yazık.

    YanıtlaSil
  7. 50 tl den fazla sipariş verecektim , son anda yorumları okuyunca vazgeçtim,
    teşekkürler bilgilendirme için

    YanıtlaSil
  8. Ram mhz değerleri cpu-z gibi programlarda yarısını gösterir, Ram,anakart vs. üreticileri çip ve boardlarını tek başına kendileri üretmez farklı çip üreten firmalardan üretim desteği alırlar. Kingstonun kendi çipide var ancak orjinal ürünlerinde hynix,elixir gibi çip üreticilerinin malzemelerinide kullanmaktalar. Sanırım şikayetiniz biraz bilgi eksikliği kaynaklı. Çünki bende yakın zamanda vatan computerden kingston marka ram aldım faturalı orjinal bir ürün. Şikayetinizi görüp kontrol etme ihtiyacı hissettim ve elixir çip kullanılmış.

    YanıtlaSil
  9. ben gittigidiyor üzerinden alışverişi kestim direk

    YanıtlaSil
  10. Bu satıcıdan almayın hızlı kargo yapsa bile çin malı ürünler veya genelde hep sıkıntı çıkaran sorunlu cihazlar ben mousepad almıştım pişman oldum Çok şükür paramı geri aldım koodmax site bilgisinide whoisten falan gizlemiş zaten sanki 2.el ürün paketliyor. sahte şirket gibi birşey.

    YanıtlaSil
  11. teşekkürler bilgilendirme için

    YanıtlaSil
  12. AH AH Keşke alışveriş yapmadan önce google amcaya sorsaymışım.

    YanıtlaSil
  13. komiksiniz, dd2 ram kingston olsa ne elixir olsa ne? elixir ram çipleri üretir bir zaman kullanılmış dahi olaiblir ağır iftira var bu işte. fiyatları gayet uygun zaten çoğusu çinden geliyor bunda sıkıntı yok ama acımasız olmuş.

    YanıtlaSil
  14. Cpu-Z programı ile itame etmek tam olmamış. Firmayı tanımam, bende LCD panel alacakken konuyu görünce merak edip okudum ama yorumlar biraz acımasız. Hiren bot CD kullanarak dos ortamında ram i test edip sonuçları yazsaydınız keşke.


    İyi bilen arkadaşlar da yazmış. Firmanın gördüğüm tek sıkıntısı siteleri güven vermiyor, telefon ile destek yokmuş.

    YanıtlaSil
  15. FİDECO BİLİŞİM SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
    Koodmax adıyla n11 de satış yapıyor.Bende 4 adet Kingston DDR2 ram aldım cpz-u programıyla Kingston yaziyor.Bir problem yok.

    YanıtlaSil
  16. Kingston 2gb DDR2 ramlerde micron,elpida,Kingston olmak üzere şimdiye kadar 3 marka modül kullanmiştir.

    YanıtlaSil
  17. Telefonları yok diyenler için adresi ve telefonu - Fideco Bilişim Sanayi Ticaret Limited Şirketi Tel - 216 642 55 38

    YanıtlaSil
  18. Yaklaşık 5 - 6 yıldır malum firmadan alışveriş yapıyorum onlarca siperişimin ramlerde dahil birinde bile sorun çıkmadı. Sizin yaşadığınız soruna da şaşırdım açıkçası. Burası Türkiye anormal olan herşey normal...

    YanıtlaSil
  19. Bu adreste böyle bir firma yok... Bilenler aydınlatsın lütfen...

    YanıtlaSil
  20. yaklaşık iki yldır çalışıyorum,herhangi bir sorun yaşamadım,en ufak sorunda değişim dahil her türlü yardımcı oluyorlar.

    YanıtlaSil
  21. Ne bu böyle? Büyük bir ihtimalle bırakın esnaf olmayı, insanlıktan nasibini almamış bu Bay Çehre'nin bizzat kendisi, tabii ki diğer kalan küçük ihtimalle de çalışanları firmayı övmeye çalışmış.
    Ama , alış veriş yapan müşteriler ise durumlarindan sadece fragman vermişler. Koodmax, Gg_bedavakargo, Ömer Çehre denilen zat-ı muhteremden gelen alış veriş stresi almak duygusu anlatılmaz, yaşanır(alışılagelmiş olanı atmaktır)!

    YanıtlaSil