4 Temmuz 2014 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi suya ne kadar zam yaptı?

Aşağıdaki yazıyı İZSU'ya gönderdim gelen cevap yanıt “Biz kamu kurumu olarak yetkiliyiz ve aldığımız karar neticesi 01.06.2014 tarihinden itibaren bahçe sulama, konut tarifesi üzerinden uygulanacaktır” şeklindedir.

Kimi kime şikayet edeceğim? Kamu sektörü bunu yaparsa, İzmir Büyükşehir Belediyesi sessiz kalısa ben hakkımı kimden arayacağım? Hem zorla tesisatları ve su saatlerini değiştiriyorlar, sonrada biz hata yaptık her iki saatde aynı bedelden su fatura edilir diyorlar.

LÜTFEN SİZLERDE SESSİZ ÇIĞLIKLARIMIZI DUYURUNUZ

Sn Yetkililer,
Seferhisar Akarca beldesindeki evim için, geçen sene zorlamalarınız neticesi yüksek maliyetler harcayarak bahçe suyunu ayırdım ve ikinci bir saat koydurdum. Amaç bahçe için harcanacak ile ev için harcanacak su fiyatları farklı olacaktı ve geçen sene bu uygulamayı yaptınız. Bizler dar gelirli vatandaşlarız, sadece emekli maaşları ile geçinmeye çalışıyoruz. Yıllara sari birikimlerimizle yaptığımız evlerimizde mutlu ve huzurlu oturmak istiyoruz. Lütfen bunlara engel olmak için yaptırımlar uygulamayınız.
Bu ay sadece bahçe için kullanmış olduğum 24 ton su için 102,10 TL su faturası gelmiştir. Sehven bir hata olduğunu tahmin ediyorum. Amacınızın TC vatandaşını kandırmak olmasa gerekir. Çünkü bahçe su saatlerini ayırırken ev suyu ile bahçe suyu daim farklı olacağını bildirmiştiniz.
Eğer gerçekten böyleyse çok büyük bir vicdansızlık. Geçen sene 24 Ton için 21 TL öderken bu sene aynı tonaj için 102 TL, yani %435 artış var.  Amaç nedir anlamak mümkün değil, eğer evlerimizi satmamızı ve o bölgeden bir rant sağlamak gibi niyet varsa bunu Türkçe söyleyin, halen ana dilimiz olan Türkçeyi algılayabiliriz ama yaptıklarınızı asla.
Lütfen konunun irdelenerek cevap verilmesini talep eder, iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla
Güler AŞKIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder