10 Mayıs 2015 Pazar

Samsung Galaxy S6 Edge ve Özellikleri


Uzun zamandır tasarım ve plastik malzeme kullanımı konusunda eleştirilen Samsung sonunda beklenen atılımı yaptı. Samsung Galaxy S6 ile birlikte tanıtılan Samsung Galaxy S6 edge, kıvrımlı kenarları, Gorilla Glass 4 kaplı gövdesi ve incecik tasarımıyla Samsung’un bugüne kadar ürettiği en şık telefon olmayı başarıyor.


Samsung Galaxy S6 edge, birlikte tanıtıldığı Galaxy S6 ile hemen hemen aynı özellikleri taşıyor. Kağıt üzerinde teknik detaylarda birbirinin aynısı olan cihazlar, pil gücü, tasarım, kavisli ekran gibi detaylarda farklılaşıyor.



Tasarım Harikası

Samsung’un plastik gövde tercihi kullanıcılar tarafından en çok eleştirilen konulardan biriydi. Telefonu sıradanlaştıran bir detay olan plastik, yeni Galaxy’lerle yerini Gorilla Glass 4 cama bırakıyor. Gold Platinium modelini incelediğimiz Galaxy S6 edge, Galaxy S6’nın sunduğu renk seçeneklerinin yanında Topaz Mavisi yerine Zümrüt yeşiliyle geliyor. Cam ve metal işçiliğiyle üretilen Galaxy S6 edge, çift tarafı kavisli olan ekranıyla Galaxy S6’dan bir bakışta ayrılmayı başarıyor.


Kenarlara doğru kavisli ekran telefonu olduğundan daha ince hissettiriyor. 7 mm kalınlığındaki Galaxy S6 edge’de nano-SIM girişi ekranın üstünde yer alıyor. Samsung Galaxy S6 edge’in özellikle Gold Platinium modeli sıradan bir telefondan çok daha dikkat çekici, premium bir ürün olarak ön plana çıkıyor.

Telefonun arkasını çevirdiğimizde Galaxy S6’da da yer alan çıkıntılı kamera dikkatimizi çekiyor. Galaxy S6’nın tasarımı için bir eksi olarak gördüğümüz bu durum Galaxy S6 edge için daha da göze batan bir hal alıyor. Bu kadar zarif görünüme sahip bir cihazın kamerasının bu denli çıkıntılı olması rahatsız edici bir detay. Bunun dışında Galaxy S6 edge ve Galaxy S6’yi arkalarına bakarak ayırmak bir hayli güç. Bir diğer eksi ise cihazın cam gövdesinin parmak izlerini olduğu gibi yansıtması. İnci beyazı modelini incelediğimiz Galaxy S6’da göze çok batmayan bu eksi, Gold Platinium renginde kendini olduğu gibi belli ediyor. Renkli modellerin daha etkileyici olduğu aşikar ancak kendinizi bir anda sürekli cihazı silerken bulabilirsiniz.

Ayırt Edici Özellikler

Samsung Galaxy S6 edge, tıpkı Galaxy S6’da olduğu gibi sade bir arayüzle geliyor. Ekranı sağa ve sola kaydırdıkça ikonlar ve görseller kavisli ekranda kayarak ilerliyor. Arayüzün en büyük destekçisi ekranın kavisli kısımları. Samsung Galaxy Note Edge’de olduğu gibi burada da kavisli ekran işlev konusunda bir hayli iddialı. Tek taraftan kavisli olan Galaxy Note Edge, tasarım açısından solak kullanıcılar için kullanışlı olmadığı yönünde sıkça eleştirilmişti; Galaxy S6 edge bu konuda hazırlıklı.


Yine kavisli ekranlardan sadece birini aktif olarak kullanabiliyorsunuz ancak bunun sol taraf mı sağ taraf mı olduğu ayarlanabiliyor. Bu durum tasarım açısından büyük bir artı olmuş. Gece Saati modu bulunan kavisli ekran, 12 saat süreyle düşük parlaklıkta saati ve tarihi gösteriyor. Böylelikle karanlıkta ekranı açmadan saati öğrenmek mümkün oluyor. Galaxy Note Edge’de olduğu gibi bildirimlere de sahip olan cihazın bildirim ekranı ise beklediğimiz hızda açılmıyor.

Bilgi Akış Ekranı

Aktif olan kavisli ekranda parmağı yukarıdan aşağıya doğru sürtüp sonra aksi yönde çekilerek açılan bilgi akışı ekranı ne yazık ki açılış şekli itibarıyla çok işlevsel değil. Ancak mesaj, e-posta, cevapsız çağrı gibi temel bildirimlerin yanı sıra Twitter, Yahoo gibi kaynaklardan da bildirim almak mümkün. Ne yazık ki bilgi akış ekranının sunduğu kaynak seçenekleri Galaxy Note Edge’de nerede bıraktıysak, Galaxy S6 edge’de de olduğu gibi duruyor. Üç farklı kaynak daha indirebileceğiniz bilgi akış ekranı daha farklı seçenekler de sunsa etkileyiciliğini artırabilirdi.


Kavisli ekranın en sevdiğimiz özelliği ise kenar aydınlatması oldu diyebiliriz. Galaxy S6 edge, yüz üstü dururken favorilere kaydettiğiniz kişilerden biri ararsa, o kişiye atadığınız renge göre masaya ışık yansıtıyor. Böylelikle telefonu kaldırmadan kimin aradığını anlayabiliyorsunuz.

5 kişiye kadar seçebileceğiniz bu özellik, kişi sayısı açısından oldukça makul. Bu kişilerin bildirimlerini de ekran kilidini açmadan görüntüleyebiliyorsunuz. Ayrıca telefonun arkasında yer alan kalp ritim sensörüne bir süre parmağınızı tutarak aramayı hızlı mesajla yanıtlayabiliyorsunuz. Telefon yüz üstü dururken masaya yansıyan rengi gündüz çok net görmek ne yazık ki pek mümkün değil ama Galaxy S6 edge bu konuya da bir çözüm bulmuş; telefonu elinize aldığınızda eğer bir bildirim varsa ekran titriyor. Çeşitli hareketlerle cihazı yönetmek de mümkün. Samsung Galaxy S6 edge’in kavisli ekranı sunduğu pratik özelliklerle kozmetik bir dokunuştan ibaret olmadığını ispatlıyor.

Performans ve Pil Gücü

Samsung Galaxy S6 edge’in bir diğer merak edilen noktası da pil gücü. Eğer Galaxy S6 incelememizi okuduysanız, pil konusunda nasıl hayal kırıklığına uğradığımızı görmüşsünüzdür. Galaxy S6 edge’de de bu durum değişmiyor. 2.600 mAh pil gücüyle gelen Galaxy S6 edge kağıt üzerinde Galaxy S6’ya göre bir parça daha güçlü bir pile sahip. Ancak söz konusu performans olunca Galaxy S6 ile aynı kaderi paylaştığını görüyoruz. Yeni Galaxy’ler 5,1 inçlik Quad HD ekranlarıyla etkileyici renkler ve göz alıcı boyutta bir parlaklık sunuyor ancak bu durum pili hızla tüketiyor.


Galaxy S6 edge kullanıcıları, Galaxy S6 kullanıcıları gibi bir şarj istasyonuna ihtiyaç duyabilir. Son olarak merak edenler için Samsung Galaxy S6 edge’in benchmark puanlarını da paylaşalım. AnTuTu’dan 68.626 puan alan cihaz Geekbench’in tek çekirdekli testinden 1.460, çok çekirdekli testinden 4.690 puan alıyor. Yazının başında da belirttiğimiz gibi Galaxy S6 edge ve Galaxy S6 aynı teknik özelliklere sahip. Teknik detaylarla ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Samsung aynı anda çıkardığı, hemen hemen birbirinin eşi olan bu iki güçlü cihazla kendi kendinin rakibi olmayı başarıyor.



Teknik Özellikler

İşletim Sistemi: Android 5.0

İşlemci: 4 çekirdek 2,1GHz + 4 çekirdek 1,5 GHz, 64-Bit 8 çekirdek

Grafik İşlemci: Mali-T760

Bellek: 3 GB RAM,  32/64/128 GB hafıza

Ekran: 5,1 Super AMOLED, 2560×1440 piksel (577 ppi)

Kamera: 16 megapiksel, Optik Görüntü Sabitleme, 5 megapiksel ön kamera, 2160p video kayıt

Bağlantılar: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, NFC, Bluetooth 4.1, USB 2.0

Pil: 2.600 mAh

Boyutlar: 142,1 x 70,1 x 7 mm

Ağırlık:132 gram

Fiyat: 2.999 TL (32 GB)

Artı/Eksi:
+ Şık tasarım, yüksek performans, kamera özellikleri, aksesuar çeşitliliği, kavisli ekran
- Pil ömrü daha iyi olabilirdi, microSD kart girişi yok, kamera çıkıntısı, yüksek fiyat

Kaynak: Log

25 yorum:

  1. s6 edge aldım orjinal kapağıyla daha 3.gün kapak çizmeye başladı 8 gün servisde dolaştı telefon yarın yine servise gidecek boşuna paranızı çöpe atmayın samsung malının arkasında durmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiyeye kötü mal satıyorlar ben Canada dan aldım hiç sorun çıkmadı ve cok saglam

      Sil
  2. bende s6 aldım sıkıntılı cihaz cıktı 3gunde servise gitti 1 haftadır telefonsuzum anakart sorunu yüzünden 850tl istediler bu nasıl garantili oluyo simdi 3 günlük telefona kullanıcı hatası diyip bunu yapmaları çok can sıkıcı

    YanıtlaSil
  3. S6 edge aldim. Cok fazla isiniyor rahatsiz edici. Garantiye verdim normal oldugunu solemelerine ragmen bakilmasini istedim. Buyuk ihtimalle birsey yapmadan geri vercekler cok gonderen varmis ama bu bi sorun deilmis. Sakin almayin tavsiye etmem.

    YanıtlaSil
  4. Vatan bilgisayardan (Cevizlibağ) 2.500 TL ye S6 edge aldım 3 gün sonra ekran kendi kendine açılıyor kapanıyor.Arka plandakiler geliyor gidiyor. Avcılara kendi Servisine gönderdiler iki hafta sonra aldım eve geldim değişen birşey yok yine aynı sorun devam ediyor.Vatan müşteri Servisi mahkemeye git diye kendince yol gösteriyor.

    YanıtlaSil
  5. Samsung sorunları çok telefon çıkarıyor ve arkasında dursa lar iyi olur

    YanıtlaSil
  6. S6 edge alalı 3 ay oldu telefon k endi kendine kapanıp açılıyor hatta şu an hiç açılmıyor ses açma kapat ve home tuşları dahi işe yaramaz halde bu nasıl bir şey keşke atmasaydım pişmanım

    YanıtlaSil
  7. Hiç kimseye tavsiye etmiyorum bu telefonu dünya kadar para ödeyip alıyorsun üstüne kasko yaptırıyor sun ama hiç bir fayda alamıyorsunuz çünkü servise gönderince hiç bir şekilde tamir edilmiyor ve üzerine para istiyorlar ben ta ilk telefonumdan son telefonuma kadar hep samsung kullandım ve hiç servisiyle isim olmamıştı ilk kez bir telefonu servise gönderdim 2 haftadır serviste ve iki hafta sonra arayip biz bu telefonu yapamıyoruz eğer istiyorsanızyyüzde 30 unu ödeyip yenisini gönderelim diyorlar samsung adına hiç yakışmadı bu ben o kadar parayi çöpe atmistim

    YanıtlaSil
  8. Teknosadan aldigim s6 edge plus servisten degisim rapoyla iade alindi.ben aldığım 300 tl lik aksesuar ziyan olmasın diye tekrar aynı modeli alma hatasında bulundum .bu sefer samsung mağazasından.oda 10 günde servislik oldu ve değisim raporu çıktı.ancak samsung magaza iadeyi kesinlikle kabul etmiyor.değisim içinde ya üzerine fark ödeyip s7 modelini yada ayni modeli almam gerektiğini belirtiyor.belliki bu modelde sorun var ve servis tesbitini yapmıs .ama satıcı firma magduriyetnize çozum uretmiyor..almayı düşünenler kesinlikle uzak dursun bu modelden.senelerin samsung kullanicisiyim boyle rezalet görmedim.

    YanıtlaSil
  9. Vodofone dan aldım ve tam 1 yıldır kullanıyorum şu ana kadar hiçbir sorun çıkmadı çok memnunum

    YanıtlaSil
  10. Vodofone dan aldım ve tam 1 yıldır kullanıyorum şu ana kadar hiçbir sorun çıkmadı çok memnunum

    YanıtlaSil
  11. s6 edge aldım 27 gün kullanabildim sıfır ürünü ekran karardı ve açılmıyor. servise yolla diyorlar siz ayıplı mal satın biz uğraşalım cidden alınacak en son telefonmuş samsung sakın paranızı çöpe atmayın samsung almayın.

    YanıtlaSil
  12. ماهو سعر الهاتف سامسونج s6 تركيافي ايدج

    YanıtlaSil
  13. Kesinlikle almayın tavsiye etmiyorum.1 ay da aşırı ısınmadan bataryası şişme yaptı. Garantiye gitti geldi bu sefer de kulaklık girişini bozmuslar.telefon sadece İnternete bakarken bile deli gibi isiniyor.bazen korkudan tamamen kapatıp öylece soğumasını bekliyorum.sokağa atacak 2.000 TL niz varsa seçim sizin tabi.

    YanıtlaSil
  14. Kesinlikle almayın tavsiye etmiyorum.1 ay da aşırı ısınmadan bataryası şişme yaptı. Garantiye gitti geldi bu sefer de kulaklık girişini bozmuslar.telefon sadece İnternete bakarken bile deli gibi isiniyor.bazen korkudan tamamen kapatıp öylece soğumasını bekliyorum.sokağa atacak 2.000 TL niz varsa seçim sizin tabi.

    YanıtlaSil
  15. MERHABA BEN SAMSUNG S6 EDGE PLUS ALMAKİSTİYORUM ŞİKAYETLERİ OKUDUM İÇİMDE BİR ŞÜPHE OLDU NASIL BİR CİHAZ ACABA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öle bisey dusunuyordum bence A8 2016 al ben öle yapacam

      Sil
  16. Samsung s7 edge Mİ YOKSA iphone 6 s mi

    YanıtlaSil
  17. S6 edge kullaniyorum bes para etmez bir telefon kesinlikle tavsiye etmiyorum applle sasmayacan bunu cok iyi anladim

    YanıtlaSil
  18. S6 edge kullaniyorum bes para etmez bir telefon kesinlikle tavsiye etmiyorum applle sasmayacan bunu cok iyi anladim

    YanıtlaSil
  19. samsung s6 edge sıfır aldım hiç böyle bir şey görmedim ekranda pembe çizgi oldu çok şikayetçiyim kendi kendine kapanıyor çok pişmanım Samsung başka kullanmam s6edge tavsiye etmiyorum

    YanıtlaSil
  20. bok gibi sebeke yok ekran edge aydinlatmasi yok lanet olsun samsung

    YanıtlaSil
  21. 18 ay sonra şebeke sorunu vermeye başladı. garanti kapsamı dışında kullanıcı hatası olarak değerlendirilerek 2350 teleservice tarafından masraf çıktı. Samsung çözüm merkezinin de herhangi bir çözümü yok.

    YanıtlaSil