15 Mart 2015 Pazar

Thomas Taw şikayetleri hergün artıyor


Ürünü nereden alabilirim diye internetten mesaj attığımda bana hemen geri dönüş yapıldı. Bilgiler verilirken saç uçları demek yerine saç ujjları diyen bir bayanla muhattap oldum. O sırada konudan şüphelendim. Sizi çağrı merkezinden Burcu hanım arayacak ve teyit alacak dedi. On dakika sonra arandım. Saç bilgilerimi istedi ve kapıda ödeme yapabilirsiniz dendi. Surat kargoyla ürününüz gelecek dendi.

İnsanin basireti bağlanır bazen demek ki! Ne kadar Şüphelensem de o an bağlandı. İki gün sonra yani bugün ürün bana geldi. Kutuyu açtım. İçinde iki set vardi ve ekstra olarak İngilizce öğrenme kılavuzu vardı. Her şey çok kalitesiz göründü. Şampuanı açtım, zaten bir kısmı akmıştı. Kokusu geldi ve ucuz şampuan kokusu gibiydi. Ürünü kullanmadım, kullanmayı da düşünmüyorum. Saçlarımı kaybetmek istemem.

Peki bu durumda ben nasıl paramı geri alacağım? Şuan buram buram akmış şampuan evimde kokuyor ve gerçekten hastanelerdeki el sabunu gibi bir şey bu. Bu Gaziantep firmasını zaten faturada gördüm. Özellikle sorduğumda bana İstanbul'da, İzmir'de ve Bursa'da yerlerinin olduğundan bahsettiler. Antep deseler o an kapanırdı benim için bu macera. Dökülen şampuandan bir parça aldım ve elim kaşınıyor ya da ben huylanmış olabilirim.

Eve gelince birde içime kurt düşünce araştırdım. Nette yazılanları, özellikle Gaziantep firmasını duyunca şok oldum. Şimdi ne yapmam gerekli?

Yasemin A.


Aslında ilk yapmanız gereken firma ile iletişime geçip ürünleri iade etmek istediğinizi söylemeniz olmalıydı ancak şimdiye kadar bu yolu deneyenler maalesef sonuç alamadılar. Siz doğrudan tüketici hakem heyetine gidin ve şikayet dilekçenize faturanızın fotokopisini ekleyin.

Ben yandım başkaları da yanmasın diyorsanız savcılığa giderek şikayette bulunun. Sahte şampuan gönderdiklerini ve ürünleri geri iade almadıkları şikayetinize ekleyin. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına da şikayet edin. Bimer üzerinden şikayetinizi yapabilirsiniz. Aynı zamanda Bimer'in 150 numaralı telefonunu da kullanabilirsiniz. Alo 130 ürün güvenliği hattını arayarak güvensiz ürün sattıkları dile getirin ve şikayetçi olun. Alo 175 tüketici hattını arayarak şikayetinizi ayrıca iletin. Gazetelerin köşe yazarlarına e-posta gönderin. Tüketici dernekleri ile iletişime geçin. Bu dolandırıcılık şebekesi çöksün artık!

Biz ise sadece sizin sesinizi duyurabiliyoruz ve belki kısmen yol gösterebiliyoruz. Şimdilik elimizden gelen bu. İnşallah bu anlamda toplumsal bilinç gelişir ve bu tür sahtekarlar merdiven altında doldurdukları şampuanları ya da sıvı sabunları insanlara saç uzatıcı diye yüksek fiyatlara pazarlayamazlar.

Lütfen bu haberi mümkün olduğunca çok paylaşın. Yorum yazın, gündem yapın. Aksi halde birileri binlerce insanı dolandırarak zengin olmanın keyfi sürmeye devam edecek. Artık dur demenin zamanı geldi.




6 yorum:

  1. Bir sanayi ürününün can ve mal güvenliğine,insan sağlığına,çevreye zarar verecek şekilde veya kapsamına girdiği teknik mevzuatına aykırı olarak üretilmiş olması durumunda aşağıdaki formu doldurarark şikayet edebilirsiniz.

    https://bim.sanayi.gov.tr/temp/webform1

    YanıtlaSil
  2. Tüketici derneklerinin avukatlarından yardım istemek faydalı olabilir.

    YanıtlaSil
  3. Thomas Taw kullananlar arkadaşların yorumları çok önemli. Tüketici Şikayeti olarak bizleri aydınlattığınız için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  4. Elif Bıldırcın13 Eylül 2015 14:22

    Thomas taw sampuan seti aldim üstelik imi paket ama 15gun kullanım ve saclarn inanılmaz kopuyor sağlıklı saclarim vardı kalın telli simsiyah fakat şimdi incecik ve lastik saçının ℅60i döküldü pskolojim darmadaganm oldu saclarni kurtaramiyorjm yardımcı olun lutfen

    YanıtlaSil
  5. Iyi gunler thomas taw sac bakim seti aldim 1 set alacaktim fakat 3 set almam gerektigini soylediler bende aldim 2 gun kadar oluyor geldigi.Kredi karti ile odeme yapacaktim kapida fakat makina bozuk diye nakit olarak aldilar.Henuz kullanmadim uzerinde ki numarayi arayip tonikle ilgili birsey soracaktim.Acmadilar bende arastirma yaptim UCM GAZiANTEP yazan urunlerin sahte oldugu yaziyor bir fatura var aynilari bende de yaziyor acik adreste var telefon numarasina ulasilamiyor ne yapmaliyim yardimci olur musunuz lutfen?

    YanıtlaSil
  6. Esen Ozarpaci8 Kasım 2015 11:55

    Internette ki arastirma sonucu aldigim urun suan sitede gordugum ucm adli sirketten gelmis olup gaziantep kayitli bir firmadir.gereginin yapilmasi konusunda desteginizi bekliyorum.

    YanıtlaSil