19 Ağustos 2014 Salı

Paket Tur ve Geziler Hakkında Bilinmesi Gerekenler


Paket tur nedir? Paket tur sözleşmelerinde tüketiciler nelere dikkat etmelidir?

Paket tur sözleşmesi: ulaştırma, konaklama ve bunlara yardımcı sayılmayan diğer turistik hizmetlerin en az ikisinin birlikte, her şeyin dahil olduğu fiyatla satılan veya satış taahhüdü yapılan ve hizmeti yirmi dört saatten uzun bir süreyi kapsayan veya gecelik konaklamayı içeren sözleşmelerdir. Paket tur sözleşmesinin yazılı olarak yapılması ve bu sözleşmenin bir nüshasının tüketiciye verilmesi zorunludur. Yazılı olarak yapılmayan paket tur sözleşmeleri geçersizdir. Tüketicilerin tatile çıkmadan önce tatil firmasının ya da seyahat acentesini mutlaka iyi araştırması gerekir.

Firmanın veya seyahat acentesinin TURSAB’a kaydının olup olmadığı sorgulanmalıdır. Gezi ücretine dâhil olan ve olmayan hizmetler dikkate alınmalıdır. Turda konaklama yapılacak otellerin yıldızları ve konumlarının belirtilip belirtilmediği kontrol edilmelidir.

Gezilecek yerlerle ilgili broşürler dikkatlice okunmalıdır. Zorunlu paket tur sigortası yapılıp yapılmadığı kontrol edilmelidir.

Turla ilgili tüm dökümanların birer kopyası muhafaza edilmelidir. Havaalanı vergisi, vize ücreti, rehberlik hizmetleri gözden geçirilmelidir. Tüketici, sözleşmenin hiç ya da gereği gibi ifa edilmemesi halini, hizmetin ifa edilmesi gerektiği ya da ifa edildiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde ilgili hizmet sağlayıcısına ve seyahat acentasına bildirmek zorundadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder