3 Temmuz 2014 Perşembe

Elektrik faturanızı bu uygulamayla kontrol edebilirsiniz

Tüketicilerin kullandıkları elektriğin doğru fatura edilip edilmediğini kontrol etmelerini sağlamak üzere EPDK'nın hazırladığı yazılım hizmete girdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, tüketicilerin, kullandıkları elektriğin dağıtım şirketlerince doğru fatura edilip edilmediğini kontrol etmelerini sağlamak üzere hazırladıkları programın bugün itibarıyla hizmete açıldığını bildirdi.

Hesaplama için tıklayınız>>>

Yılmaz, yazılı açıklamasında, tüketicilerin EPDK'nın web sayfasında yer alan sorgulama modülüne faturalarında yer alan bilgileri girerek ödemeleri gereken bedeli sorgulayabileceklerini ifade etti.

Fatura hesaplama modülünün gecikme zammı, kesme açma bedeli, büyük tüketiciler için güç aşım ve reaktif gibi ilave ücretleri içermediğine dikkati çeken Yılmaz, tüketicilerin söz konusu ilaveleri, fatura hesaplama modülü ile hesaplanan tutara ekleyerek, fatura üzerindeki bedeli kontrol etmeleri gerektiğini belirtti.

Yılmaz, tüketicilerin, EPDK Tarifeler Dairesince hazırlanan programın  3 Temmuz 2014 itibarıyla kurumun web sayfasından kullanıma açıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Modülü kullanan tüketiciler, elektrik faturalarındaki abone tanımını, ilk ve son okuma tarihlerini ve tüketim miktarı bilgilerini girerek nihai fatura tutarlarını kontrol edebilecekler. Sayaçları üç zamanlı ölçüm yapanlar ise üç zamanlı tüketim verilerini girerek karşılaştırma yapabilecekler ve kendileri için uygun olan tarife tipini seçebilecekler."

Yılmaz, düzenleme  ve denetleme yaptıkları dört piyasada da tüketici haklarını gözetmeyi ön planda tuttuklarını vurgulayarak, kamunun artık elektrik dağıtımından tamamıyla çekildiğini, yeni dönemde kurum ve dağıtım şirketleri için tüketici memnuniyetinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Elektrik faturalarıyla ilgili çok sayıda şikayet var

EPDK'dan edinilen bilgiye göre, vatandaşlar tarafından elektrik faturalarıyla ilgili kuruma çok sayıda şikayet iletiliyor.

Elektrik fiyatları her üç ayda bir elektrik perakende satış fiyatlarını oluşturan maliyetlerdeki değişimler ve TETAŞ'ın tarife teklifi değerlendirilerek EPDK tarafından onaylanıyor. Söz konusu elektrik bedelleri, 21 dağıtım bölgesinde, dağıtım şirketleri tarafından tüketiciye harcadıkları elektrik miktarı kapsamında fatura edilerek gönderiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder