18 Mayıs 2014 Pazar

Bankalar Soma'da ölenlerin borçlarını silmiyor


Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşanan maden ocağı faciasında yaşamını yitiren işçilerin banka borçları ile ilgili Tüketiciler Birliği Derneği, uyarıda bulundu. Derneğin Şube Başkanı Neşet Gündüz, kamuoyunda ölen madencilerin borçlarını bankaların sileceği söylemlerinin takdirle karşılandığını, ancak mevzuatta borç silinmediğini, borcun zaten ölüm halinde hayat sigortasından karşılandığını söyledi.

Şube Başkanı Gündüz, "Banka zaten tüketici istese de istemese de hayat sigortası yapıyor. Vefat olayı olduğu için zaten banka alacağını bu sigortadan karşılıyor. Bankaların 'Borçları sildik' açıklaması ancak şirinlik ve reklam olur. O parayı zaten kesinti yaptığı hayat sigortası fonundan alıyor" dedi.

Gündüz, bankaların, alacağı kredi borcunu tahsil ettikten sonra varsa artan ölüm tazminatının fazlasını aileye ödemekle yükümlü olduğunun da altını çizdi.

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren ve kredi borcu olan işçi yakınlarını, "Kredi borcu yakınına rücu da etmemeli. Hem ölüm tazminatı ödemeleri veya borçlarla ilgili yaşanan sorunda mutlaka tüketici derneklerine ya da mahkemelerine başvurulmalı" açıklamasını yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder