17 Mart 2013 Pazar

Samsung Galaxy S4 ve özellikleri

Uzun süren bekleyiş sona erdi ve Samsung Galaxy S IV nihayet gün yüzüne çıktı. Geçtiğimiz yılın en poüler akıllı telefonlardan biri olan Galaxy S III‘ün tahtına oturan S IV, New York‘ta düzenlenen görkemli bir etkinlikle tanıtıldı. Beklenen ve daha önceden haberlerini aldığımız teknik özellik ve yenilikler hakkındaki tüm detaylar da ortaya çıktı. Bir Broadway gösterisi şeklinde düzenlenen etkinlikte telefonun tüm özellikleri kısa skeçlerle tanıtıldı.

İlk olarak teknik özelliklerden bahsetmekte yarar var. S IV’te bölgelere göre farklılık gösteren iki farklı işlemci kullanılıyor. Telefonun başta Amerika olmak üzere LTE şebeke desteğine sahip ülkelerde satılacak modelinde Qualcomm’un 1,9 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 600 işlemcisi yer alıyor. Küresel pazarda satılacak diğer model ise Samsung tarafından geliştirilen, sekiz çekirdekli 1,6 GHz’lik Exynos 5410′tan güç alıyor. Bu işlemcideki sekiz çekirdek aynı anda hiç aktif olmuyor. Yoğun güç gerektiren durumlarda performans odaklı dört çekirdek; güç tasarrufu, bekleme modunda ise düşük güç tüketen diğer dört çekirdek devreye giriyor. Türkiye’nin de arasında bulunduğu ülkelerde satılacak bu modelin görüntü işlemcisi ise PowerVR SGX 544 MP3 grafik birimini kullanıyor. RAM’i 2 GB olan telefon 16, 32 ve 64 GB hafıza seçeneklerine sahip. MicroSD hafıza kartı desteği sayesinde hafıza 64 GB daha artırılabiliyor.

Android işletim sisteminin 4.2.2 Jelly Bean sürümüyle gelecek S IV’ün ekranı 4,99 inç büyüklüğünde ve Full HD (1920×1080 piksel) çözünürlükte. Piksel yoğunluğu değeri ise 441 ppi. PHOLED materyallerden üretilen ekran, sıradan AMOLED ekranlara kıyasla yaklaşık yüzde 25 oranında güç tasarrufu sağlıyor. S IV’ün arka kamerası 13, ön kamerası ise 2 megapiksel çözünürlükte. 2600 mAh büyüklüğünde bir pille gelecek olan telefon, S III’ten 0,7 mm daha ince, yalnızca 7,9 mm kalınlığında. Ağırlığı ise 130 gram. Nisan sonunda satışa sunulacak olan S IV, mayıs ayı içinde ülkemizde olacak.

Samsung Galaxy S4 Tanıtım Videosu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder