21 Şubat 2013 Perşembe

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) Konya'da


Konyalı Sürücüler Dikkat, Bu Radardan Kaçış Yok!

"Trafik Elektronik Denetleme Sistemi TEDES". Eğer bu tabelayı görüyorsanız sakın hız ihlali yapmayın. Zira bu radar sisteminden kaçış yok. Kamerayı görüp frene bassanız dahi bir sonraki kamera hızınızı ortaya çıkarıyor.

İlk kez Konya'da uygulamaya konan "koridor radar sistemi" Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin etkin bir biçimde kullanılmasını sağlıyor. 7 gün 24 saat hız kontrolü sağlayan sistemle sürücülerin hız sınırını aşmalarını engellenmesi hedefleniyor.

TÜRKİYE'DE İLK KEZ KONYA'DA

Sistemle ilgili açıklama yapan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, "Bu uygulama Türkiye'deki ilk uygulamadır. Konya hız sistemleri bakımından yeni bir uygulamayı Türkiye ile tanıştırmış oluyor" diye konuştu.

FRENE BASMAK KURTARMIYOR

Sistem diğer elektronik denetleme sistemlerinden farklı. Sürücülerin kameraları görünce yavaşlaması onları ceza yemekten kurtarmıyor. Çünkü sistem, kameralar arasında geçiş süresine göre hız tespiti yapıyor.



YÜZDE 100 DOĞRU TESPİT

Sistemle ilgili bilgi veren Konya Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürü İbrahim Çelik, "Uzun mesafede ortalama hız kontrolü yapabilmektedir. Yaptığı tespitler yüzde 100 doğruluk oranındadır. Sistem 5 megapiksel gibi yüksek bir oranda çözünürlükte fotoğraf çekebilmektedir ve plakaları yüksek bir oranda okuyabilmektedir. Bu sistemimiz aynı zamanda diğer trafik ve asayiş projeleri ile entegre olabilecek bir yapıdadır" diye konuştu.

KORİDOR RADAR SİSTEMİ

Konya'da İstanbul yolu üzerinde 20 noktaya kamera konuldu. Kameralar 12 kilometrelik koridorda, araçların hızını kontrol edecek ve uyaracak. Limiti aşanlara ise otomatik olarak ceza kesecek.

Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ise sistemin hedefiyle ilgili olarak, "Bu sistemle ilimizdeki ölümlü ve yaralamalı kazaları azaltmayı amaçlıyoruz. Ayrıca insansız kontrol sistemleri ile trafik denetimini daha iyi yapabilmek ve belli bir trafik kontrolü oluşturmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Sistemin Türkiye'de yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder