25 Şubat 2013 Pazartesi

IKEA'nın İsveç köftesinde de at eti!

Çek Cumhuriyeti'ndeki Ikea mağazasında satılmak üzere sığır ve domuz eti olarak etiketlenen "İsveç köftesi" ürünlerinde at eti tespit edildi.


Çek Devlet Veterinerlik Kurumu'ndan yapılan açıklamada, İsveç'te hazırlanıp mobilya mağazasında satılmak üzere bu ülkeye gönderilen bir kilogramlık köfte paketlerinin incelendiği belirtildi. At eti bulunduğu tespit edilen 760 paketin tüketiciye sunulmasının engellendiği açıklandı.

Kurum ayrıca Polonya'dan ithal edilen ve hamburgerde kullanılacak "sığır" etlerinde de at eti rastlandığını duyurdu.



SATIŞI DURDURDULAR

IKEA, İsveç mağazalarındaki köfte satışının durdurulduğunu açıkladı.

Alışveriş merkezinin basın danışmanı Sara Paulsson, bugün yaptığı açıklamada, müşterilerin endişelerinden dolayı, İsveç'teki IKEA alışveriş merkezlerinde köfte satışının durdurulduğunu söyledi.

TÜRKİYE'DEKİ IKEA'DAN AÇIKLAMA

Türkiye IKEA'dan at eti skandalına ilişkin bir açıklama geldi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"IKEA Türkiye mağazalarında yer alan restoranlarda satışa sunulan köfte ve sosis ürünlerinin tamamı, hizmet vermeye başladığımız günden bu yana Türk Gıda Kodeksi'ne uygun şekilde yüzde 100 dana eti olmakta olup, yerli tedarikçilerden temin edilmektedir.

IKEA Türkiye, halihazırda hijyenik ve sağlıklı üretim yapısıyla bilinen 'Pınar Et' ile çalışmaktadır. Yurtdışında yayınlanan haberlerin de IKEA Türkiye ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır."

Kaynak: Yenişafak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder