29 Ocak 2013 Salı

Denizbank şikayeti


Bertolt Breht ne güzel söylemiş "Bankaları soyanlar, bankaları işletenlerden çok daha ahlaklıdır" diye..

Ben Tariş üzüm birliğinin müfettişiyim. İş yerimle Manisa'daki Denizbank/Alaşehir şubesi arasında bağıtlanmış olan 27.01.2010 tarihli  "personel maaşlarının ödenmesi sözleşmesi" hükümleri çerçevesinde ücretim bu şubede açılı bulunan 2630-707330- *** nolu hesaba yatırılmaktadır.  Bahsettiğim  sözleşmenin 6. maddesinde aynen  "kurum personelinin yıllık kredi kartı harcamaları ile orantılı olarak, aylık 500,00 TL ve üzerinde harcama ortalaması bulunan personelden alınan kredi kartı ücretinin bonus olarak personel kredi kartı hesabına iade edileceği” ifade edilmesine karşın, aylık ortalaması 2000 TL olan  şahsıma ait  4243 6000 2981 ****  nolu kredi kart ile aynı hesaba tanımlı 5200 1900 1099 **** ek karttan toplam 82 TL kart ücreti kesilmiş, hesabıma herhangi bir bonus iadesi de yapılmamıştır.  Şubeyi defalarca aramama ve en sonunda hayli ağır bir yazı göndermeme rağmen herhangi bir düzeltme söz konu olmamıştır. Bu hukuksuzluk her yıl tekrarlanmakta,  meblağın küçüklüğünden ötürü insanlar yargı yoluna gitmeye üşenmekte, banka da bundan cesaret alarak şikayetleri kulak arkası etmektedir.    

Kendilerince hazırlanan sözleşme hükümlerini dahi açıkça iğfal eden, meselenin  parasal boyutu bir tarafa, durduk yere insanı zıvanadan çıkararak psikolojisini de bozan  bu zorba zihniyetle nasıl mücadele etmek gerekir acaba? Ben şahsen bu hukuk tanımaz, açgözlü kapitalistlerin en çok koktukları şeyin ifşa edilmek  olduğunu düşünüyorum. 

Bankaya geçen ay göndermiş olduğum dilekçeyi de ek olarak bilginize sunuyor,  köşenizde bu konuya yer vermenizi umut ediyorum.

Saygı ve sevgilerimle...

Rahmi Rençber

Kişisel bilgilerin gizliği nedeniyle hesap ve kart numaralarının bir bölümü yıldız (*) simgesi ile gizlenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder