23 Haziran 2012 Cumartesi

Microsoft'un tableti Surface


Microsoft'un beklenen tabletleri açıklandı. Microsoft, Surface adıyla iki farklı Windows 8 kullanan tablet modelini tanıttı. Şimdiden iPad katili olarak anılmaya başlandılar.

Microsoft geçtiğimiz hafta yaptığı duyuruyla 18 Haziran'da bir etkinlik düzenleyeceğini açıklamış fakat ne ile ilgili olduğunu belirtmemişti. Gizli bilgilerle dolu etkinlik ile ilgili birbirinden çok iddia vardı, ancak son saatlerde ortaya çıkan Xbox Surface iddiası, farklı bir şekilde de olsa doğru çıktı. Microsoft, Amerika'ya göre dün, Türkiye saati ile de gece 3 civarında başlattığı etkinliğinde yeni Windows 8'li tabletlerini tanıttı.

Öncelikle yeni tabletlerin isminin Surface olarak geçtiğini belirtelim. Daha önceden Microsoft'un aynı isimle dokunmatik panelli masa tarzında bir ürünü bulunuyordu. Ancak görünüşe göre artık isim daha genel bir hal alarak Windows 8'li tabletlere konulmuş.




Biri tablet, diğer dokunmatik PC
Microsoft Surface adında 2 adet tablet bulunuyor. Bu tabletlerden biri Windows RT, diğeri ise Windows 8 Pro kullanıyor. RT olan ARM tabanlı olarak hazırlanan tablet ve Windows 8'in sadece tablet versiyonunu kullanıyor. Windows 8 Pro işletim sistemini kullanan modelin ise normal bilgisayarlardan hiçbir farkı yok. Tek farkı tablet şeklinde tasarlanmış olması.

İki tablet modeli de 10.6 inç ekrana  sahip. Windows RT modeli olan 9.3 mm inceliğe, 676 gr ağırlığa sahip. 31.5 W-h pil kullanan modelde MicroSD, USB 2.0, Micro HD Video arabirimleri bulunuyor. Tam boyutta USB 2.0 kullandığı için kalınlığının da en az USB portu kadar olabileceğini belirtelim. Depolama birimi olaraksa 32 ve 64 GB'lık iki farklı model olarak piyasaya sunulacak.


Windows 8 Pro'lu model
Gelelim PC'nin özelliklerine sahip olan, daha doğrusu PC'de yapabileceğimiz işleri tam anlamıyla yapabileceğimiz Windows 8 Pro işletim sistemli modele. Yukarıda da belirttiğimiz gibi 10.6 inç ClearType HD ekrana sahip. Bu ekran HD isimle anılsa da aslında HD kelimesinin anlamını tam aktaramıyor. Çünkü ekranın çözünürlüğü 1366x768. iPad 3'ün 9.6 inç ekran için çözünürlüğü 2048x1536 olduğu için HD filmleri rahatlıkla verebiliyordu. Ancak ClearType HD yazsa da aslında Windows 8 tabletler HD Ready çözünürlüğünde görüntü sunabilecek.

Windows 8 Pro'lu model diğerine göre daha kalın ve ağır. 13.5 mm kalınlığıyla diğer modelden 4.2 mm daha kalın. 903 gram ağırlığıyla da yine diğer modelden 228 gram daha ağır. Ancak kalın ve ağır olmasındaki sebep biraz da daha fazla güç tüketeceği için 42 W-h gibi daha yüksek pilinin bulunması. Ayrıca microSDXC, USB 3.0, Mini DisplayPort gibi bağlantı arabirimleriyle de daha profesyonel bir görüntü veriyor. 64 GB ve 128 GB olmak üzere de iki farklı depolama boyutuyla piyasaya çıkacak.

Kaynak: shiftdelete

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder